Magyar tőzsde

2013. október 27., vasárnap

- Brókerszem 10.28



Láttak már égig érő fát? (Hyperion – a világ legmagasabb fája  115,6 méterével )

A DAX30-as fa 9100-9200 pontig érhet . Múlt héten alábecsültem a méretét, mert azt gondoltam, hogy egy kicsit csökkenie kéne a magasságának. Ezért gondolom most azt, ha már az emelkedő csatornának a teteje közelében van, akkor már azt megcsinálhatja. Amennyiben a hangulat pozitív marad és a vállalati gyorsjelentések is kedvezőek lesznek, támogatást adhat a hazai börzének is.

Kezd kedvező technikai képet festeni a BUX határidős index is. Ha valóban a 18800 pont áttörése szignifikáns lesz, melyik részvény lesz a katalizátorja?

Mtelekom?: Belelátok egy lefelé szűkülő éket, amiből elindulhat felfelé. A 305 forint áttörése estén lehet benne jelentősebb emelkedés. Spekulatív vételekkel lehet próbálkozni, de szigorúan stop megbízással. A stopot a 287 forint alá állítanám be. Ne felejtsük el, hogy a vállalatot számos negatív tényező gyengíti.

MOL?: Érdekes volt a pénteki nyitása a részvénynek. Előző napi záráshoz képest emelkedéssel kezdett. Ezt annak ellenére tette, hogy a MOL vállalati vezetők nem ültek tárgyalóasztalhoz a Horvát féllel. A 14800 forint támasztékul szolgálhat addig, amíg marad a kedvező hangulat. Ellenállás 15200 forint. Jelenleg nem tűnik úgy, hogy tovább tud csökkenni az árfolyama, illetve magasabb aljról próbál fordulni. Ez bizakodásra ad okot.

OTP?: Tud még tovább emelkedni? Szerintem jöhet egy pihenő. A 4530 forint erős ellenállás. Nem sikerült felette zárnia. A bankok november 1-ig adhatják le a javaslatukat a devizahitelesek megmentésével kapcsolatban. Ez okozhat turbolenciát az OTP árfolyamában. Két fontosabb támaszt említenék meg a 4450, majd a 4380 forintot.

Richter?: Pénteken beszűkülésből kitört az árfolyama, így további erősödést valószínűsítek. A 4080 forint támasz jelent. A vállalat fundamentumai és a technikai kép pozitív. Ez a kombo erősítheti a részvény árfolyamát. Nem akarom ismételni magam,de a november végi MSCI indexbe való visszakerüléssel, több mint 14millió darab részvényt kell az alapoknak visszavásárolniuk.

 

Összefoglalva: A BUX indexnek emelkedésének lehetnek támogatói.

A héten, kedden MNB kamatdöntés lesz, szinte biztos a vágás. A hét közepén az amerikai jegybank is kamatmeghatározó ülést tart.  Az ázsiai piacok emelkedéssel zártak. Az európai határidős indexek alapján pozitív nyitás várható a hazai tőzsdén.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése