Magyar tőzsde

2013. november 17., vasárnap

- Brókerszem11.18



A pénteki napon az amerikai piacok ismét a pozitív tartományban zártak. A FED elnökjelölt szavai támogatták az emelkedést. Jól teljesítettek az alapanyag előállító és a technológiai részvények.

Az ázsiai tőzsdék szintén az emelkedést választották az 1990 óta nem látott kínai reformtörekvések miatt.
Ma reggelre az európai és amerikai határidős indexek nem mutatnak jelentős elmozdulást, ezért a hazai tőzsdén a pénteki záróértékhez közeli nyitást alakulhat ki.

Napközben hangulati kereskedést várnék, mivel csak az Eurózónából várunk makroadatot.
A hazai blue chipek negyedéves eredményeit már megkaptuk, de csak a Richternél és az OTP-nél reagáltak pozitívan a befektetők.

Az Mtelekomra és a Richterre az MSCI átsúlyozás is hat, ahogy ez láthattuk pénteken is. Az előbbi kikerül az inndexből, ezért csökkent az értéke, az utóbbi visszakerül, ezért emelkedni tudott.
Az Mtelekom estén a 275 forintos érték támaszként szolgál, míg az ellenállást a 290 forint körüli értéket lehet megemlíteni. Óvatos vételekben lehet gondolkodni, megfelelő kockázat minimalizáló védelem mellett.
A Richter továbbra is lendületben maradt. A részvény árfolyam megcélozhatja a 4500 forintos értéket. Támasz a 4300 forint.

Az OTP-nél jól látható a 4530 forintos ellenállási érték. Ezt az értéket kéne áttörni az emelkedéshez. Támasz a 4450 forint.

A MOL gyorsjelentése hiába lepte meg az elemzőket, a MOL-INA konfliktus miatt a befektetők inkább az eladás mellett döntöttek. A 14600 forint feletti zárás esetén kezdődhet emelkedés a részvényben. Addig marad az erőtlenség.   Támasz 14200 forint.                                                                 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése