Magyar tőzsde

2013. november 24., vasárnap

- Brókerszem 11.25



Továbbra is az erősödés jellemezte a külföldi tőzsdéket a múlt héten, míg a hazai börzén az érdektelenség és inkább a csökkenés volt jellemző.
A mai nap folyamán Amerikából érkezik egy lakásértékesítési adat. A  hét második felében, Amerikában rövidített kereskedés lesz a Hálaadás napja miatt. A hét utolsó kereskedési napján pedig a fekete péntekre kell felkészülniük a kereskedőknek, ami után akár további emelkedés alakulhat ki.
Az ázsiai indexek emelkedés mutatnak, mert Amerika megállapodott Iránnal az atomprogramjának mérsékléséről. Az európai határidős indexek szintén emelkednek, ezért a hazai tőzsdén is elvárható lenne egy pozitív nyitás, ami később is megmaradhat.

Kedden várhatjuk az Mtelekom és a Richter részvények átsúlyozását az MSCI indexben.
Az előbbi esetében az MSCI-ból való kikerülés még gyengítheti, bár jelentős elmozdulásra már nem igazán számítanék. Amennyiben sikerülne a 275 forint feletti érték fölött zárnia a következő napokban, akkor jó eséllyel láthatunk benne később egy pozitív korrekciót. Azonban 270 forint alatt további csökkenés alakulna ki.

Richter:
Pár nappal ezelőtt a részvény piacát az amerikai gyógyszerfelügyelet borzolta, azonban péntekre eloszlott a félelem . A 4450 forint körüli szint ellenállás. Támasz a 4300 forint. Az MSCI indexbe való visszakerülés után már nem számítok a részvényben további erősödésre.

MOL:
Gyenge a részvény teljesítménye. Folyamatosan negatív sávokat épít ki . Jelenleg a 14200-14600 forint körüli szintre kell odafigyelni. A helyes irány az lesz, amerre elmozdul a részvény.

OTP:
Csütörtökön egy átölelő gyertya formációval fejezte be a napot, amire pénteken nem jött megerősítés. Ha ma sem lesz pozitív elmozdulás és nem tud 4450 forint fölé kapaszkodni az árfolyam, akkor folytathatja  a csökkenését a részvény.                                                                                                    Ebben az esetben a korábban kirajzolódott  fej-váll alakzat nyakvonalának letörésre kell figyelni .        A  4300 forint letörése estén validálódik az előbb említett formáció. Alakzatból mért célár 4000 forint alá mutat.

Érdemes figyelni az euró és nyersanyag devizapárok mozgását. Egy erősebb euró erősödés alakult ki az elmúlt napokban. Visszatesztekben az euró vételeket keresném.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése