Magyar tőzsde

2013. november 10., vasárnap

- Brókerszem 11.11



Pár héttel ezelőtti hírlevélben említettem, a német Dax30-as indexre vonatkozó várakozásomat. Az index elérte a 9200 pont körüli tartományt.
Lassan az európai és amerikai vállalati gyorsjelentési szezon végéhez érünk. Felmerül a kérdés, hogy mi tudja a további emelkedés irányába mozgatni a piacokat? Persze, most biztos többen azt gondolják, hogy a QE3. Igen ám, de akkor miért erősödik a dollár?
Korrekcióra szükség van a további emelkedéshez. Azt gondolom, hogy a következő időszakban egy konszolidáció, korrekciókkal színesítve fog kialakulni.

Pénteken az amerikai tőzsdék szép teljesítményt nyújtottak. Ma reggelre az ázsiai piacok enyhén negatív elmozdulást mutatnak. Ezért a hazai tőzsdén vegyes nyitásra számítok.

Az Mtelekom, hogy kikerült az MSCI indexből és letörte a 287 forintos támaszt, további csökkenés alakulhat ki. Erősebb támaszt a 275 forint adhat. Pár napos esés után, spekulatív vételekkel lehet próbálkozni.

Ellenben a Richter visszakerült az MSCI indexbe, de érdemes szem előtt tartani a 4400 forintos ellenállási szintet. Emiatt a korábbi vételeket realizálnám vagy a stop- loss megbízást emelném.

OTP:
Sikerült a részvénynek a 4500 forintos kettős támasz felett zárnia. Ha a következő napokban marad ezen szint felett, jó eséllyel emelkedés kezdődhet. Nem árt az óvatosság, mivel a 200 napos MA          ( 4585 forint )alatt van a részvény.

MOL:
Pénteken zárás után jött a hír, hogy a társaság igazgatósága felhatalmazta az ügyvezető testületet, hogy készítse elő az INA-ban lévő részesedésének értékesítését. Amennyiben rövid időn belül nem lesz megállapodás a horvát kormány és a MOL  között, akkor az kénytelen lesz megválni az INA-tól. Az S&P hitelminősítő korábban jelezte leminősítési szándékát, ha a magyar olajipari vállalat eladja az INA-t. Emiatt a mai napon csökkenést várok a MOL részvények árában. A 14 ezer forint erős támasz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése