Magyar tőzsde

2013. december 1., vasárnap

- Brókerszem 12 02



Az előző évhez képest növekedés volt tapasztalható a fekete pénteki kiskereskedelemi értékesítésben. A Hálaadás napját és a fekete pénteket, hétfőn a Cyber Monday követi.  Ez a nap a számítástechnikai és műszaki cikkek értékesítésről, illetve az online vásárlásról fog szólni. Amennyiben kedvező értékesítési adatokat látunk, repülhet a Mikulás szánja.

A mai nap folyamán több makroadat is befolyásolhatja a piaci hangulatot és az amerikai jegybankelnök is megszólal.
Az ázsiai piacok ma reggelre vegyes elmozdulást mutatnak. Az európai határidős indexek az előző napi záróérték közelében mozognak. A hazai tőzsde a pénteki záróérték közelében nyithat.

A hazai piacon érdemes az Mtelekomra odafigyelni, mert miután kikerült az MSCI indexből, megszűnni látszik az eladói nyomás. A pénteki napon a részvény árfolyama átlépte a 290 forintot. A technikai kép alapján 300 forint környékére várnám. Korábban a 303 forint állta az emelkedés útját. Támasz 275 forint.

Az OTP határozottan észak felé vette az irányt és megközelítette a 4500 forintot. Ellenállás 4530 forintnál található. Erős meghatározó szint! A technikai kép azonban kedvező, mert a részvény egy lefelé ékelődésből tört ki. Ha valaki korábban elmulasztotta volna a vételeket, az a  4530 forint szignifikáns áttörése esetén próbálkozhat.

A MOL-ba is próbáltak a befektetők pénteken életet lehelni, de ebből hosszabbtávú következtetést még nem kell levonni.  Az alacsony likviditás segítette a részvény emelkedését. Támasz 13800 forint, majd 13500 forint körüli szint. A 14200 forint erős ellenállás. Amennyiben sikerül áttörnie, emelkedés kezdődhet.

Richter:
Nem tud elfáradni a részvény. A 4400 forint megállította az esését, majd ismét emelkedésnek indult. A 4550 forint ellenállás.

A német piacon a K+S-re érdemes odafigyelni. Az amerikain az Ebay-re, sáv aljáról fordult. A devizapiacon a forint mutat gyengülést a dollárral  szemben.                                                                              

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése