Magyar tőzsde

2013. október 13., vasárnap

- Brókerszem 10.14


A múlt hét második felében a nemzetközi piacokon jelentős emelkedés bontakozott ki, miután amerikában az adósságplafon kérdését november 22-ig elodázták. A tőzsdéknek piacbarátabb lenne a  korábbi állapot, miszerint október 17-ig megtörténne a megállapodás.
Ha valóban kedvező fordulat fog kialakulni az amerikai adósságplafon kérdésben, akkor joggal várhatjuk el a piacoktól a további emelkedést. Technikailag a német DAX30-as index, egy szép kitörést produkált csütörtökön. Ha kitörési célárat szeretnék meghatározni, akkor a 9200 pont körüli értéket jósolnám meg. Mi ennek a feltétele ? Az előbb említett kritérium, a kedvező vállalati gyorsjelentések ( a DAX komponensek esetében 33%-os eredménybővülést várnak az elemzők), az amerikai jegybank eszközvásárlási programjának folytatása és a befektetők elhiggyék, hogy van még további tér a részvényárakban.

Fontosabb makroadat  11 órakor lesz az Eurózónából. Jelentős amerikai gyorsjelentésre nem kell készülnünk. A Japán tőzsdén ma nem volt kereskedés, mert bank szünnapot tartanak.

Az ázsiai piacok ma reggelre jelenleg fél százalék körüli mínuszban vannak. Az amerikai és az európai határidős indexek a negatív tartományban mozognak, ezért a hazai tőzsdén is negatív nyitásra számítok.
Mtelekom:

A múlt héten a részvény letörte a korábbi 295 forintos minimum értéket.  Így megnőtt a valószínűsége, hogy további csökkenésre lehet számítani . A novemberi MSCI indexből való kikerülés, a  4. mobilszolgáltató piacra lépésének lehetősége, a kedvezőtlen gazdasági környezet miatt az eladósodottsági szint 30-40%-on tartása, az osztalék  csökkenését vetíti előre.
A részvénynek a 300 forintos érték fölé kell kúsznia  ahhoz, hogy a longosok bizakodni tudjanak.

MOL:
Továbbra is jelentős a bizonytalanság a vállalat részvényeivel kapcsolatban. A Concord csökkentette a célárát, míg az S&P hitelminősítő, negatív figyelőlistára tette az INA miatt.
Egy kisebb sávmozgás alakult ki 15135-15400 forint között. Pénteken a sávból lefelé próbált meg elmozdulni. Több elemző a 14 ezer forintos értéket említi fontos támaszként…
Az biztos, ha pozitív hír fog napvilágot látni az INA kapcsán, akkor gyors felpattanásnak leszünk szemtanúi. A 15500 forint felett indulna meg az erősödés. Addig erősebb támasz a 14800 forinthoz köthető.

OTP:
A befektetők a kedvező hangulatnak köszönhetően és a horvát postabank akvizíciójával kapcsolatos híre tudod emelkedni. A további emelkedés viszont kifulladhat, ha nem tudja áttörni a részvény árfolyama a pénteki 4360 forintos tetőpontot. Ebben az esetben egy 4240 forintos visszatesztet várnék.

Richter:

Azt gondolom, hogy csütörtökön már a begyorsulós fázist láthattuk, ráadásul pénteken az előző napi tetőpontottal már nem bírt megbirkózni a részvény. Emiatt, inkább csökkenést feltételeznék a következő napokban. A 3950-4000 forintos szintig gondolnám a csökkenést.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése