Magyar tőzsde

2013. október 20., vasárnap

- Brókerszem 10.21



Az amerikai adósságplafon körüli vita rendezése,a további pénzpumpa lehetősége, a kínai jó GPD adat  és a kedvező gyorsjelentések fűtik a részvénypiacok emelkedését. Sajnos ebből a hazai tőzsde nem veszi ki a részét. A múlt heti hírlevélben írtam, hogy a német index a 8610 pontos kitörést követően, elmehet akár 9200 pontig. Viszont nem gondolnám azt, hogy korrekció nélkül fog oda eljutni. Erre a hétre várnék egy kitörési visszatesztet.
Az USA-ból  és Európából is lesz egy pár makroadat és folytatódik a gyorsjelentési szezon. A nagyobb vállalatok jelentései közül, megemlíteném a McDonald’s, a Halliburton, a Texas Instruments és a Netflix-et.
Az ázsiai piacok emelkedéssel zártak. Az amerikai és európai határidős indexek alapján a hazai piacon, kismértékű pozitív nyitás várható.

Mtelekom:
Múlt heti brókerszemes bejegyzésemhez képest, nem változott a gondolkodásom a részvény megítélésem tekintetében. Továbbra is 300 forint feletti mozgás esetén lehet bizakodni a longra játszóknak. Támasz a korábbi mélypont 287 forintnál.

MOL:
A héten ismét tárgyalóasztalhoz fog ülni a MOL képviselői a Horvát kormánnyal. Téma továbbra is az irányítási jog az INA-ban. Pénteken a részvény próbálkozott egy kis emelkedéssel, valószínű az olaj árfolyamának az emelkedésének köszönhetően. A bizonytalanság továbbra is jelen van, és amíg biztató megoldás nem születik a két fél között, addig inkább a gyengélkedés lesz jellemző a vállalat részvényire. Pozitív fordulat a részvény árában 15150 forint átlépése esetén alakulhat ki. Támasz a 14350 forint körüli szint. Intenzívebb beadás esetén lehet gyűjtögetni a részvényből.

OTP:
A forint erősödése és a nemzetközi hangulat támogatta a részvény emelkedését. Jelentős elmozdulás viszont nem történt, mivel a befektetők inkább kivárnak a devizamentés miatt. A kedvező technikai alakzatot ( fordított fej-váll ) az árnyékolja be, hogy a forgalom és az árfolyam emelkedésében negatív divergencia van. A 4330 forint támasz tűnik, a 4420 forint ellenállásnak.

Richter:
A 4130 forintról rendre lefordul a részvény árfolyama. További erősödéshez kéne egy kis csökkenés ahhoz, hogy erőt tudjon gyűjteni ismét. Csökkenés során a 3950-4000 forintos tartományra kell figyelni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése