Magyar tőzsde

2013. február 24., vasárnap

- Brókerszem 02.25



http://www.quaestor.hu/hu/penzugyek/tozsde/elemzesek/archivum/18124

Ma reggel határozott irány, iránymutatás nem látszik a tőzsdéken. Az ázsiai indexek jelentős része kismértékű elmozdulást mutat, egyedül a Nikkei index erősödött nagyobbat, mert a jen 2,5 éves mélypontra esett.
Az európai határidős indexek nulla százalék körüli nyitást feltételeznek, annak ellenére, hogy a Briteket egy fokozattal leminősítette a Moody’s Investor Services. Ezzel a legjobb államadósság besorolását vonta el, a gazdasági növekedési kilátások csökkenése miatt.
Pénteken a külföldi piacoknak sikerült a korábbi napok csökkenéséből visszapattaniuk, nem így a hazai tőzsdének. Gyenge forgalommal kismértékű emelkedést produkált. 

Az Mtelekom vállalati gyorsjelentése február 28-án lesz, illetve várható, hogy a vezetés utal a tavalyi és az idei évre vonatkozó osztalék kifizetésének nagyságára.
Pénteken a legjobb teljesítményt nyújtotta, így várható a további emelkedése.

A MOL-nál még egyet alszunk és szintén láthatjuk a vállalat tavalyi Q4-es számait. Egyelőre gyenge a részvény. Technikailag nézve, visszatesztelte a korábbi letörési szintet ( 18300 forint körül) és onnan lefordult. Amíg nem tud 18 ezer forint fölé menni, addig inkább stagnálás a 200 napos MA ( 17375 forint ) és a 18ezer forintos szint között.

OTP:
Számomra semleges a papír ezen a szinten. Megvárnám a következő napok iránymutatását, mivel  azt feltételezem, hogy a nemzetközi piacokon pár napja  elindult heves csökkenésének, lesz még folytatása.
Többszöri 4700 forintos zárás esetén, eloszlathatja az előbb említett kételyemet.

Richter:
Szintén gyenge  a részvény, de olcsó . Ennél a papírnál is azt látom, hogy a határozott irány pár nap múlva alakulhat ki. Addig támasz a 34 ezer forint, ellenállás 35 ezer, majd 35500 forint. Utóbbi szint áttörésére lenne szükség ahhoz, hogy egy jelentősebb emelkedést láthassunk.

Összefoglalva:
Árfolyamokat megmozgató fontos események előtt állnak a nemzetközi piacok, ezért nem árt óvatosnak lenni. Megemlíteném az olaszországi választások kimenetelét ( érdemes a kötvényhozamokban beálló változásokat figyelni ). Amerikában életbe léphet március elsejétől a költségvetést automatikusan megvágó intézkedések, ráadásul a FED egyes szakemberei csökkentenék a QE3 nagyságát. Magyar vonatkozásban az előttünk álló jegybankelnök választás lesz meghatározó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése