Magyar tőzsde

2013. február 10., vasárnap

- Brókerszem 02.11



http://www.quaestor.hu/hu/penzugyek/tozsde/elemzesek/archivum/18052
Kedvező hangulatban telt  a pénteki nap a nemzetközi piacokon, viszont nem úgy a hazain. A MOL olajipari vállalat részvényeinek a  mélyrepülése és  az  OTP jelentős emelkedésének köszönhetően, egyfajta balansz alakult ki a BUX indexben, így csak kismértékű mínusszal  zárt.
Az amerikai indexek pozitívumát az is támogatta,  hogy  az EU-s csúcson  a képviselők megállapodtak a 2014-2020 évi költségvetésről.  Ez Magyarország számára is kedvező  hír, ugyanis jelentős kohéziós forráshoz jut ismét.
A Moody’s megint  kinyilvánította a véleményét hazánk adósságbesorolásával kapcsolatban. Továbbra is fenttartja a jelenlegi  befektetésre nem ajánlott kategóriát ( Ba1 ), negatív kilátással.
Mind a három nagyobb hitelminősítőnél bóvliban van Magyarország és mégis a külföldi intézmények kedvelik a hazai kötvénypiacot, mivel jelentős hozamot tudnak realizálni a megvásárolt magyar állampapírokon.  Ráadásul további elsődleges forgalmazókkal bővült az állampapír piac.
Csak érdekességként írom le, hogy  pénteken a Moody’s  az amerikai tőzsdén a rossz gyorsjelentésének köszönhetően  7,7%-ot  csökkent.  
Hétfőn jelentős makroadat nem várható. Hazai vonatkozásban az Országgyűlés hétfőn 13 órakor kezdi  meg a két napos tavaszi ülését. Szó lesz a 2013 – as költségvetés módosításáról is.

Az OTP részvénynek pénteken kedvezett az a hír, miszerint a Morgan Stanley megemelte az éves célár várakozását és egyenlő súlyozásról,  felülsúlyozásra változtatta a besorolását. Továbbra is a 4670-4700 forint az ellenállás. Szükség lenne a 4700 forint feletti zárásra ahhoz, hogy további emelkedés alakuljon ki benne. Ellenkező esetben marad a sávkereskedés 4500 forint és 4700 forint között.

A MOL –nál bekövetkezett a 18300 forint letörése. A fej-váll alakzatból mért célár 17700 forintnál teljesült . A Dana Gas a MOL egyik nagy tulajdonosa , gyorsított  könyvépítéses  eljárás keretén belül 1,6 millió darab részvényt  adott el  17515 forinton.  Az a kérdés merül fel, hogy vajon biztos kezekbe került  ez a részvény mennyiség. A hír miatt esetleg kialakulhat egy kereslet elszívó hatás, viszont ha marad a külföldi piacokon a kedvező hangulat, akkor gyors visszarendeződés következhet be. Véleményem szerint még pár napig fentmaradhat a gyengélkedés, akár a 200 napos MA-t ( 17360 forint )  is elérheti az árfolyam, de onnan pattanást várok.

MTELEKOM: 
Pihenőt tart a részvény.  A 405 forint támasz, lejjebb a 395 forint, ellenállás a 415 forint.

RICHTER: 
A gyorsjelentése annyira nem volt kedvező, ezért nem bír a 37 ezer forintos szinttől tartósan elszakadni. A várakozásom a részvényben továbbra is pozitív.  Ezt az elképzelésemet támogatja a grafikonon kialakult fordított fej-váll alakzat is. Támasz 36500 forintnál, ellenállás 37500 forint.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése