Magyar tőzsde

2013. február 3., vasárnap

- Brókerszem 02.04


A múlt héten a  nemzetközi tőzsdék  ismét jól teljesítettek, viszont  a hazai nem követte a trendet. Kiemelkedően teljesített az Mtelekom , míg a többi meghatározó blue chip stagnált vagy csökkent.  A mai napra jelentős elmozdulásra nem számítok, az árak véleményem szerint kezdéskor egy kicsit fel, majd inkább stagnálni fognak.
Mai napon jelentősebb makroadat nem várható. Amerikából számos kisebb nagyobb vállalat teszi közzé negyedéves számai.
Az Mtelekom piacán a befektetők izgatottan várják az idei osztalék mértékét. Amennyiben marad a tavalyi 50 forintos osztalék és a kedvező külpiaci hangulat, akkor további rallit várhatunk a részvénytől.  Technikailag egy fordított fej-váll alakzat is indokolná a további emelkedést. Ellenállás 430 forintnál, támasz 405 forintnál.
MOL:  
A részvény grafikonjának a képe, inverze az Mtelekoménak. Itt egy fej-váll alakzat figyelhető meg 18300 forint körüli nyakvonallal. Ennek letörése esetén indulhat el egy negatív csökkenés.
Mi válthatja ezt ki ?  Talán egy újabb gázár csökkentés vagy a kedvező nemzetközi hangulat megváltozása. A 18700 forint ellenállás, támasz az előbb említett nyakvonal.

OTP:
Egyelőre ez a részvény is elakadt a 4700 forint feletti tartományban. A forint kiválóan tudott teljesíteni, de a bankpapír nem követte a forint mozgását. Ezért,  nem várok további emelkedést, de esést sem . Maradhat egy szűkebb sávban 4500-4700 között.

Richter:

Ha jók az értesüléseim, akkor ezen a héten teszi közzé gyorsjelentését a vállalat. Jó eredmény esetén a befektetők ismét megtalálhatják a részvényt. Addig támasz a 36500 forint, ellenállás a 37500 forint.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése