Magyar tőzsde

2013. március 10., vasárnap

- Brókerszem 03.11


A múlt héten a hazai tőzsdét a mérsékelt optimizmus jellemezte. Jól teljesített az OTP részvény és a MOL-nak is sikerült megfordulnia pozitív irányba a több napos esés után.
Az ázsiai piacok többsége enyhe pozitív tartományban zárt, az európai határidős index vegyes lépet mutatnak. Ennek alapján a hazai részvényektől a nyitás követően nem várok komolyabb elmozdulást, ha csak a német kereskedelmi mérleg 9 órakor erőteljesebb változást nem mutat.  A nap további részében inkább az iránykeresés lesz jellemző, véleményem szerint.
Az OTP pénteken tette közzé a Q4-es negyedéves számait, ami az elemzői várakozásoknál gyengébb lett. A bank jelezte, hogy magasabb osztalékot fog fizetni, mint a 2012-es évben fizetett. Várhatóan 120 forint lesz az osztalék nagysága, tavalyhoz képest 20% növekedésnek felel ez meg.
Továbbra is a 4940 forint az ellenállása, míg a 4800 forint a támasz szintje a részvénynek. A következő napok meghatározóak lesznek az irányt  illetően.
MOL:
A részvénytől emelkedést várnék, amennyiben a következő napokban a nemzetközi hangulat is pozitív marad. Technikailag kedvező képet fest. Erős ellenállása 17900 forint, majd a 18200 forint. Egyelőre az utóbbi szint elérését látom lehetőségként a papírban. Támasz 17200-300 forint környékén.

Mtelekom:
A múlt héten nem tudta hozni az előző heti jó formáját, összeségében 1,5% körüli mínuszt produkált, de forgalom nélkül tette mindezt. Hosszabbtávon erősödést várnék tőle. Támasz 400 forint, majd 395 forint. Komolyabb ellenállása a 200 napos MA 414 forintnál.

Richter:
Nem sok minden történt a részvényben az előző napokban, így a jelenlegi szinten semleges a papír megítélése számomra. Több napos 35 ezer forint feletti zárás esetén, illetve 34 ezer alatti zárás esetén mutatna határozottabb irányt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése