Magyar tőzsde

2013. február 17., vasárnap

- Brókerszem 02.17



Az amerikai piacok pénteken nulla körüli elmozdulást produkáltak, viszont az alapanyag szektor majd 1%-os mínuszt könyvelt el.
A német index is inkább nap végére elfáradt és délnek vette az irányt. Ráadásul a technikai kép is, mintha lefelé mutatna. Amennyiben ez bekövetkezne, akkor a hazai piacon egyébként is gyenge teljesítményt nyújtó blue chipek, további  árfolyam lemorzsolódására lehet számítani.

Az OTP részvény, amíg a 4700 forint felett van, addig maradhat egy sávkereskedésben 4700-4900 forint között. Pénteken gyenge teljesítményről adott tanúbizonyságot Főleg azok után, hogy a Moody’s Investors Service az adósságkötelezettségeinek besorolását egy fokozattal lerontotta .

A MOL-nál  a 200 napos mozgóátlag támaszul szolgált és még egy emelkedést is tudott onnan produkálni. Azonban, amíg nem tud 17900 forint fölé emelkedni, addig maradhat a két említett érték között. A MOL leányvállalata az INA 4. negyedéves számai nem lettek jók. Emiatt is mutat a MOL gyenge teljesítményt. A 200 napos MA 17365 forintnál támasz, ellenállás a 17900 forint.

Az Mtelekomnál is inkább a gyengülés jellemző, azok után, hogy a lengyel szektortárs TPS 1 zlotyiról, 0,5 zlotyira vágták az osztalék mértékét. Ez a hír a hazai befektetőkben is bizonytalanságot ébresztett. Jelenleg a 390 forint érték támaszt jelent, ellenállás a 395 forint.

Richter:

A favorizált papírom kapott egy méretes pofont a múlt héten. Köszönhető volt a BofA elemzőinek. A cég fundamentumai  több elemzőháznál jóval magasabb árfolyamértéket vetít előre, mint a jelenlegi értékelés. Most vagy ők fogják csökkenteni a céláraikat  vagy később a nagy eladó kiszállása után, a piac elhiszi és gyors visszarendeződés alakul ki. Támasz 34 ezer forint, ellenállás 34500 forint.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése