Magyar tőzsde

2012. július 29., vasárnap

- Brókerszem0730


http://www.quaestor.hu/hu/penzugyek/tozsde/elemzesek/archivum/17150
Pénteken az amerikai piacok megismételték a csütörtöki erős emelkedést, amit ma reggelre az ázsiai piacok is hasonlóképpen reagáltak le.
Pár nappal ezelőtt Mario Draghi EKB jegybank elnöke erkölcsi ( verbális ) monetáris lazítást hajtott végre akkor, amikor kijelentette, hogy a jegybank mindent megtesz az euró megvédése érdekében. Később pedig a eurózónát legjobban támogató országok fő politikai vezetői hangoztatták, hogy megvan az erős akarat a zóna megvédése érdekében.
Ezek a kijelentések támogatták a piac erőteljes fordulatát, ami jótékonyan hatott a magyar részvényekre is.


BUX :
Nagyon szép kitörést láthatunk az indextől pénteken, így sikerült a  200 napos MA felett zárnia a 17649 pontnál.  
A mozgóátlag feletti zárás ténye, elvileg tovább hajthatja az index értékét, de szükséges a 200 napos feletti zárás.

OTP:
A múlt héten  nem tett tanúbizonyságot az erősségéről. Míg az európai bankszektor az utóbbi pár napban szépen teljesített, addig ez a részvény csak vonszolta magát. Továbbra is a 3500 feletti tartomány erős ellenállás. Jegybankot érintő tranzakciós illeték miatt tartják véleményem szerint alacsonyan az árfolyamot. Amennyiben 3550 forint fölé húznák a részvényt, abban az esetben további vételek generálodhatnak. Támasz 3430 forintnál.

MOL:
Kitörő lelkesedéssel szedték fel az árfolyamát pénteken, így sikerült a részvénynek a napi tetőn zárnia. Amennyiben meg tud kapaszkodni 17200 forint felett a következő napokban, akkor kitört a részvény. Ellenállások 17500 forint, majd a 18000 forint . Támasz 16800, 16500 forint.

Mtelekom:
Érdemes figyelni a részvényre, mert alulteljesítő, bár van indok erre.
A 4. mobilszolgáltató rövid időn belüli piacra lépése, esetleg jövőre csökkenő osztalék, a telekommunikációs adó. Ezek a tények negatívan hatottak az árfolyamra, de jelenleg nagyon attraktív árfolyamon van.
A 436 forint ellenállás 50 napos MA, a támasza 418 forint.
Richter:
Kitört a részvény, viszont a 39 ezer forint erős ellenállás. Ekkora emelkedés után beleférne egy kis korrekció, akár 38300 forintig is. Alakzatból mért célár 40 ezer forintnál van.
Korábban megfigyelhető volt, hogy a részvény mutatta az irányát a magyar piacnak, így történt most is.

Összegezve: Ma reggelre kisebb pozitív nyitást várok, majd jöhet egy megnyugvás lefelé csordogáló árakkal, mivel meredeken emelkedtek az árak a nemzetközi tőzsdéken.
Erős támaszok közelében vételekkel próbálkoznék, mert véleményem szerint a pozitív árak fentmaradnak a jövőben. Hamarosan indul a magyar gyorsjelentési szezon is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése