Magyar tőzsde

2012. július 8., vasárnap

- Brókerszem0709

http://www.quaestor.hu/hu/penzugyek/tozsde/elemzesek/archivum/17035

Pénteki napon az amerikai piacok is alkalmazkodtak az európai viszonyokhoz, így  negatív tartományban zártak. Zárás előtt pár órával a nagyobb negatívomot, kissé ledolgozta a piac. Az egész heti teljesítménye a különböző szektoroknak a pozitív tartományt erősítették, legfőképp az alapanyag szektor, ami bő 3%-ot tudott erősödni.
Ma reggelre az ázsiai piacok negatív aktivítást mutatnak. A határidős indexek kis mértékű mínuszban vannak, ezért azt gondolom, hogy a magyar tőzsde minimális mínuszban fog nyitni, majd a délután megjelenő hírek és gazdasági adatok és a perifériás kötvényhozamok fogják a további irányt meghatározni.
Az én véleményem az, hogy a múlt hét végén kezdődő korrekció, egy technikai visszateszt csak, ami várható volt a kitörések után.
Mai napon indul az amerikai vállalati gyorsjelentési szezon, ami további pozitív löketet adhat a piacoknak, amennyiben a vállalatok növekedést tudnak felmutatni.
Fontos megemlíteni a július 27-ét, mivel akkor ül tárgyalóasztalhoz a magyar, az európai unió és az IMF képviselői  egy készenléti hitelkeret megállapodás miatt. Ez azért fontos, mert a bizalmatlanságot a befektetőkben eloszlathatja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése