Magyar tőzsde

2012. július 20., péntek

- Brókerszem 0723


http://www.quaestor.hu/hu/penzugyek/tozsde/elemzesek/archivum/17113

Pénteken az Eurógroup találkozón az eurózóna pénzügyminiszterei elfogadták a spanyol bankmentő csomagot, viszont a spanyol kormány rontotta  aGDP-várakozását.
Ami még rontott a hangulaton az-az, hogy a valenciai tartomány is mentőcsomagot kérhet. Az utóbbi hírekre a spanyol tőzsde index majd 6 %-os esést szenvedett el, a külföldi indexekl assú lemorzsolódást produkáltak. Korábban több meghatározó index ellenállási szinthez érkezett, így várható volt egy negatív korrekció.
Még nem lehet biztosan kijelenteni, hogy ez a jelenlegi csökkenés a nemzetközi piacokon egy nagy esés előszele vagy csak egy egyszerű korrekció.
Az ázsiai piacok is hasonlóképpen reagáltak, mint az amerikai és európai piacok pénteken. Az MSCI Asia Pacific index 1,5%- os mínuszt mutat az európai adósságválság és a kínai lassúló gazdasásgi teljesítmény miatt.

MOL:
A részvényben a napokban jelent meg egy hír, miszerint Kazasztánban terjeszkedik a vállalat. Ez a hír segítette a részvény kitörését 16800 forint fölé. Erő annyira nem társult az emelkedéshez, de amíg 16800 forint felett van, a kitörés kitart. 17200 forint ellenállás. Az emelkedő aljú háromszöget, 16800 forint alázárása esetén felválthatja egy felfelé álló ék, amiből letörés várható.

OTP:
 Erős a beszűkülés a részvényben, utóbbi időben 150 forintos sávban mozogot. Forgalom lehangoló. Rövid időn belül egy erősebb elmozdulás várható, talán ennek tudható be a gyenge forgalom, na meg a nyári uborkaszezonnak. Amennyiben a 3400 forintos támasz nem törik meg, akkor óvatos vételekkel lehet próbálkozni, majd ha 3500 forint fölé megy realizálnám. A stopot szűken lehet használni.

MTELEKOM:
A múlt héten semleges volt a papír megítélése részemről, most negatív. A piaci hangulat romlásával, rögtön el kezdték adni a részvényt.
Június 28-ai aljat kezdi ostromolni az árfolyam 424 forintnál, amennyiben azt letöri, akkor a korábbi aljig mehet, 413 forintra.

RICHTER:
 Újat nem tudok mondani a részvényről. Továbbra is a 36500 forint a támasza, ami egyben az 50 napos MA. Ellenállás 37200 forintnál. Az lesz a helyes irány, amerre elmozdul a részvény, addig a sávkereskedés szabályának megfelelően kell eljárni.

Összefoglalva:  Negatív nyitásra számítok a reggeli nyitás során, később a kereskedésre a gyengélkedés lesz jellemző.

1 megjegyzés:

  1. 3400 körül venném én is!

    De csak shortra...

    Mostanság nem a technikai indikátorok mozgatják a piacokat, hanem a piacok az indiket...

    Sztem is nagy vola lesz középtávon..

    Ponocli

    VálaszTörlés