Magyar tőzsde

2012. július 13., péntek

- Brókerszem 0716

http://www.quaestor.hu/hu/penzugyek/tozsde/elemzesek/archivum/17073

Pénteki napon a részvény piac kitörő lelkesedéssel fogadta az USA-ból érkező vállalati jelentéseket, így a több napos csökkenő tendencia megfordult.
Továbbra is azt gondolom, hogy a piacokon egy rövidtávú emelkedésnek kéne kialakulnia. A DAX index esetében technikailag egy úgynevezett fordított fej-váll alakzat is támogatná ezt az elképzelést, amely alakzat 6800-6900 pont környékére mutat.
Miért következhet ez be?
( Pénteken a kínai GDP adat nem okozott meglepetést. Az ázsiai piacok emelkedéssel reagálta a hírre és spekulációk indultak egy monetáris lazításra.
A Moody's hitelminősítő szintén ezen a napon az olasz szuverén besorolást 2 fokozattal vágta meg, amire érdemi reakció a piacokon nem volt. Sőt a délelőtti kötvényaukción a tervezett mennyiségben és az előző kibocsátáshoz képest, alacsonyabb hozamokkal keltek el a 10 éves lejáratú papírok.

A kereskedelmi bankok az EKB-nál parkoltatott egy napos betétei, drasztikusan lecsökkentek, mert a központi bank a 2 héte nulla százalékra vágta a betéti kamatot. )

Ma reggelre az ázsiai piacokon nem látható az a kitörő öröm, mint amit pénteken láthatunk az amerikain, ezért változatos napra számítok.

MOL: Amennyiben az olaj árfolyamában drasztikus pozitív változás állna be, akkor az jótékonyan hatna a részvény árfolyamára. Technikailag az olaj chartja longos képet mutat, ezért az emelkedés az olajpapírunkban bármikor bekövetkezhet. 16800 forint felett beszélhetünk kitörésről, addig marad az 50 napos MA támasznak 16164 forintnál.
OTP: Gyenge volt múlt héten a bankpapírunk, viszont pénteken emelkedett a nemzetközi hangulattal. Az IMF-nek nem fog tetszeni az a tény, hogy a kormány kiterjeszti a tranzakciós illetéket a jegybankra. Ha ebben a kérdésben nem lesz konszenzus, akkor továbbra is nyomás alatt maradhat a részvény.
3525 forint ellenállás, ha átviszi akkor ismét 3600 forinton találja magát. Támasz továbbra is az emelkedő trend alja 3390 forintnál.
MTELEKOM: Semleges a megítélésem a részvényt illetően. Támasz 420 forint, 442 forint az 50 napos MA ellenállás.
RICHTER: Hasonlóan vélekedek erről a részvényről is, mint a Telekomról. Támasz 36400 forint, ellenállás 37200 forintnál. Az lesz a helyes irány, amerre elmozdul a részvény, addig a sávkereskedés szabályának megfelelően kell eljárni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése