Magyar tőzsde

2011. július 20., szerda

- Megnyugodtak a kedélyek,beteg a BUX

http://www.portfolio.hu/vallalatok/megnyugodtak_a_kedelyek_beteg_a_bux.152628.html

A tegnapi kereskedés során megnyugodtak a kedélyek a világ részvénypiacain, ám ez láthatóan nem hatott a magyar kereskedésre. A mai napon a további kedvező hangulat eredőjeként azonban már lehet egy kisebb fellélegzés - véli Pap Attila, a Quaestor pénzügyi tanácsadója.


A jó hangulat ellenére a magyar piac masszívan alulteljesít, azaz érezhetően friss tőke kellene a magyar parkettre, ha emelkedni akarunk. A nagypapírok közül a MOL a volt horvát miniszterelnök kiadatásának a hírére is szenvedhetett, ám a kedvező olajár jegyzések ma segíthetik a papírt. A részvény fontos támasza a 20 000 Ft-os lélektani szint, míg egy komolyabb pattanás a 20 600 Ft-os ellenállást áttörve jöhetne.

A többi blue közül az OTP nagyon beteges, itt reménysugárra csak 5300-5330 Ft-os sávból történő kitörés esetén számíthatnánk. A Telekom ezzel ellentétben szinte megérkezett a sáv aljára 530 Ft-hoz, melyről pattanva most 550-560 Ft lehet elérhető egy javuló hozamkörnyezet esetén.

A nagyok közül a legjobban még mindig a Richter fest, erősítette meg Pap, aki szerint a 37 000 Ft-os ellenállás szignifikáns áttörése után jöhet a 38 000 Ft-os múltkori lokális csúcs, mely felett akár további komoly tér is megnyílhat a papírban, amennyiben marad a mostani kedvező nemzetközi légkör.
Klikk a képre!


A fejlett piacok a magyarral ellentétben már nem ilyen komorak. Az S&P 500 tegnap egy nagyon szép gyertyát rajzolt, mely bizakodásra ad okot a mai napot nézve. Itt 1330, illetve 1340 pont a következő fontos ellenállás. Továbbá érdekes analógia kezd kialakulni az első negyedéves (április vége) és a mostani jelentési szezon között, mely alapján további komolyabb emelkedés is jöhet a piacon. A DAX hétfőn kialakított egy magasabb aljat, ahol az órás grafikonon egy fordított fej-váll is kezd formálódni. Ebből a 7250-7260 pontos szintet áttörve 7400 pont lenne elérhető első körben. Persze sok múlik a Merkel-Sarkozy találkozón, az amerikai adósságlimiten és az adósságválság körüli új híreken - zárta gondolatát a Quaestor pénzügyi tanácsadója.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése