Magyar tőzsde

2011. július 10., vasárnap

- Brókerszemmel 07 11

http://www2.quaestor.hu/archive/archive3.php?id=15124
Hétfőn kezdődik a második negyedéves gyorsjelentési szezon.  Az Alcoa aluminium óriásnak ismerhetjük meg a számait az amerikai piac zárás után. A részvénynél szép kitörést láthattunk,  a kérdés, hogy érinteni tudja-e a 17 dolláros értéket vagy visszateszt történik majd az eredmény hatására.
Pénteken az USA-ból kedvezőtlen munkaerőpiaci adatok láttak napvilágot, ami a több napos emelkedést megtörte. Az S&P500- as index esetében az 1330 pont támaszként funkciónált,míg napközben a DAX a 7400 pont jelentette a támaszt. Ezekre az értékekre kell majd odafigyelni .
Kérdésként fogalmazódik meg bennem, hogy a pénteki esés egy rövid korrekció kezdete, ami később a vállalati eredmények hatására új lokális csúcsokra viszik az indexeket vagy stagnálás és korrekció fog kialakulni. Optimistán látják az elemzők a gyorsjelentési szezont, én ezért az  előbbit várnám.
BUX-nál a 22 ezer pont jelenti a támaszt, ellenállása a 22670 pontnál látható.
OTP -nél a 200 napos mozgó jelenti a támaszt 5678 forintnál. Június 29-én egy ékből tört ki, most ezt tesztelte vissza. Innen fordulnia kéne. Amennyiben kedvezőtlen hangulat alakul ki, akkor  a következő támasza az 5600 forint. Erősebb ellenállás 5850 forint.
MOL : A bizonytalanság az őszi Horvát parlamenti választásokig eltarthat. Így maradhat a volatilitás. Az erősebb támasz 20 ezer forintnál van. Az ellenállása  21 ezernél.
MTELEKOM-ról sok mindent nem lehet elmondani, mivel egy szűk 570-es-590-es sávban mozog a részvény. A 200 napos mozgója 570 forintnál található.
RICHTER:  A 36500 forint áttörése óta folyamatosan emelkedik a részvény. 37900 forintos céláramat elérte. A részvény technikailag nagyon szép képet mutat, viszont vízválasztó értékhez ért . Véleményem szerint kellene egy visszateszt, hogy a 38 ezer forinttal megbirkózhasson. Viszont, ha  negatív környezet alakul ki, akkor a deffenzív papírokat keresik a befektetők. A német piacon a gyógyszer részvények nagyon szép teljesítményt produkálnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése