Magyar tőzsde

2011. július 5., kedd

- Brókerszemmel 07.04

http://www2.quaestor.hu/archive/archive3.php?id=15081

Pénteken 5. napja emelkedtek a nemzetközi tőzsdék.
Amerikában a pénzügyi és a technológiai papírok kiváló teljesítményével napi maximum közelében zártak az indexek.
A mai napon Függetlenség Napját ünneplik az óceánon túl, ezért zárva lesz az amerikai piac. Iránymutatást napközben, már amennyiben lesz érdeklődés a hazai piacon, a fejlett piacok adhatnak. Hétvégén az eurózóna pénzügyminiszterei megállapodtak Görögországnak a 12 milliárd eurós hitelrészlet folyósításában. A következő 120 milliárd eurós, 3 éves lejáratú hitel részleteiről a július 11-ei ülésen fognak dönteni.
Ugyanekkor indul az amerikai gyorsjelentési szezon az Alcoa alumínium óriás 2. negyedéves számaival. Véleményem szerint, ahhoz, hogy tovább tartson az optimista hangulat, előtte a piacokon egy kisebb korrekciónak kellene bekövetkeznie. Majd ezt követően gyorsjelentés előtt már indulhat a júliusi emelkedés. Új éves csúcsokat is el tudok képzelni az amerikai és német indexben.
A magyar piaci várakozásom a mai napra: reggeli minimális pozitív kezdés után, stagnálás, majd délutánra visszacsúszást várnék, gyenge forgalmú nappal.
A BUX alulteljesítő volt az elmúlt napokban. Ha sikerülne 22800 pont felett megkapaszkodnia (200 napos mozgó felett), az pozitív mutató lenne. Technikailag nézve, kedvező kép kezd kialakulni.
A Mol-nak segített a nap végi felrántás. 20 500 forint erős támasznak bizonyult ismét. Ellenállás továbbra is a 21500 forinthoz köthető. 21 ezer forint alatt továbbra is venném.
Mtelekom-nál továbbra is az 590 forint jelent ellenállást. Szűkebb támasz 575 forint.
Az OTP orosz leányát a Moody’s felminősítette. Viszont a 6050 forint erős ellenállás. További emelkedéshez szükség lenne egy erőgyűjtésre, ami lehozhatja a részvényt 6ezer forint alá. Erős támasz 5850 forintnál van.
A Richter esetében 36500 forint ellenállás, nem bír vele megbirkózni. 35800 forint után, 35500 forint jelenthet támaszt. A részvény jelenleg konszolidálódik .

http://www.dunatv.hu/musor/videotar?cid=4284

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése