Magyar tőzsde

2011. július 17., vasárnap

- Brókerszem 0718

http://www2.quaestor.hu/archive/archive3.php?id=15159

Pénteken az amerikai kereskedés nyertesei az alapanyag szektor és a technológiai részvények voltak. Utóbbit segítette a Google kedvező negyedéves számai. Az S&P500-as index majd 0.6%-os pluszban fejezte be a napot.
Japánban ma nem lesz kereskedés, így a többi ázsiai ország lehet hatással a ma reggeli kereskedésünkre. Fontosabb makroadat nem lát napvilágot, viszont ma jelent a Halliburton Company, a Hasbro és az IBM a nagyok közül.
Jelenleg a befektetők aggódnak az amerikai adósságplafon körül kialakult politikai széthúzás és az európai adósságválság tovagyűrűzése miatt .
Nehéz megmondani jelenleg a helyes irányt az előbb említett okoknál fogva, de az bizonyos, ha az amerikai vállalatok jó gyorsjelentésekkel fognak elődrukkolni, akkor egy időre feledtetheti a számos negatív tényezőt.
MTELEKOM, ha szignifikánsan töri az 550 forintos szintet, akkor valószínűsítem, hogy 525 forintig csökkenhet. Felfelé ellenállás a 200 napos mozgóátlag 568 forintnál.
MOL-nál egy szitakötő doji zárta a pénteki napot, ami akár az emelkedést visszafordíthatja. A 21 ezer forint alatti zárás ezt a tényt erősítené. 21500 forint áttörése után 21900-22000 forintig emelkedhet. Támasz 20500 forintnál.
OTP: Erőtlen a bankpapírunk a világban lezajló negatív események miatt. Grafikonra ránézve, jobban elképzelhető az 5350 forint körüli szint elérése ismét, minthogy az 5600 forint fölé tudna emelkedni. 5420 forint törése esetén az előbb említett szint kerül a fókuszba. Felfelé az 5550 forint jelent akadályt.
Richter a befutó. Német piacon a gyógyszerpapírok kiválóan teljesítenek. Napokban a részvény megcsinálta a kitörési visszatesztet, majd pénteken a 37000 forint felett tudott zárni. Amennyiben az előbb említett szint felett tud maradni, akkor támadhatja ismét a 38 ezer forintos értéket. Én erre számítanék. Német tőzsdén a Bayer lemaradó, érdemes rá figyelni .

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése