Magyar tőzsde

2011. június 8., szerda

- "Rögös úton haladunk"

http://www.portfolio.hu/vallalatok/rogos_uton_haladunk.150677.html
Kedvező makrohírek érkezése esetén a hét második felében akár egy emelkedésnek is szemtanúi lehetünk, addig viszont maradhat a szűk sávozás - véli Pap Attila a Quaestor pénzügyi tanácsadója.
Tegnap Bernanke szavai elkedvetlenítették a piacokat és ezt ma reggel az ázsiai piacok is eséssel fogadták a japán parkett kivételével. A kereskedést azonban inkább a kivárás jellemezheti a holnapi EKB kamatdöntés és Trichet elnök sajtótájékoztatója előtt. Ma egy várttól jelentősen eltérő német ipari termelési adat borzolhatja a kedélyeket.

A hazai blue chipek közül a legjobb képet a Magyar Telekom festi mely sikeresen leküzdve az 550 forintos szintet 565 forint felé vehet az irányt. Ezzel szemben viszont a csökkenő csatornában mozgó Richter további eladó nyomás alá kerülhet, melynek eredményeként 33 150 forint környékéig csúszhat le a jegyzés. A MOL grafikonja 23 900 - 24 000 feletti zárás esetén fest bullish képet, míg lentről a 23 000 forint jelent erős támaszt. Az OTP papírjai folytathatják 5900 - 6130 forint közötti sávozásukat.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése