Magyar tőzsde

2011. június 20., hétfő

- Brókerszemmel 06.20

http://www2.quaestor.hu/archive/archive3.php?id=14996
Az európai piacok pénteken pozitív zárást produkáltak, a görög tőzsde majd 4%-os pluszban zárt.
Az amerikai piac erős kezdés után, kisebb mértékű pluszban tudott zárni, a pénzügyi részvények vezetésével. A pozitív zárás oka, hogy a befektetők kedvezően fogadták a francia és a német államfők berlini megállapodását a görög adósságválság gyors rendezése ügyében. Luxemburgban az európai pénzügyminiszterek 2 napos találkozóján is a görög mentőcsomagot tárgyalják. Véleményem szerint emiatt a hét első felében bizonytalan hangulat lesz, viszont szerdán FED kamatdöntés, amit a piacok árgus szemmel fognak figyelni.
A múlt hét folyamán számos negatív makroadat jelent meg Amerikából, ami a kamatemelés lehetőségét odázza és egy harmadik mennyiségi lazítás piaci pletykáját erősítheti.

A BUX esetében a 22800 pont jelent felfelé akadályt, mivel itt helyezkedik el a 200 napos mozgóátlag. Lent támasz a 22500pont.
A MOL-nál a gyengélkedő olajár és a piaci bizonytalanság tartja nyomás alatt az árfolyamot. A technikai kép továbbra is negatív, a 22 ezer forintos lélektani szint törése esetén, komolyabb esés kialakulhat.(22072 forint a 200 napos mozgója). Azonban, ha az olaj árfolyamában drasztikus pozitív változás alakul ki, akkor a MOL árfolyamában el tudok képzelni egy 23 ezer forintos letörési visszatesztet.
Az MTelekomnál a romló piaci környezet és a forint árfolyamában bekövetkező negatív változás okozott a napokban jelentős változást. 550 támasz, 565 ellenállás. Hangulat javulás esetén közelítheti az árfolyam az előbb említett ellenállási szintet.
OTP: 5750-5930 forintos sáv alakult ki. Helyes irány, amerre kitör a részvény. Most inkább az 5900 forintos szintig  várnám. 5890 forint a 100-as mozgóátlag.Hétfőn MNB kamatdöntés lesz, így ne várjunk nagy mozgást a papírtól.
A Richterben az elmúlt napokban láthattunk egy pozitív fordulót, ami a túladottságnak volt köszönhető. Ám jelenleg a negatív csatorna tetején helyezkedik el az árfolyam, ami többször ellenállt az emelkedésnek. Ahhoz, hogy tartósan át tudja törni ezt a szintet, vevőkre és magas forgalomra lesz szükség. 35500 támasz, ellenállás a 36150 és a 36500 forint. Naposon kalapács gyertyával zárt, ez negatív jelzésként is értelmezhető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése