Magyar tőzsde

2011. június 22., szerda

- Ki van éhezve a piac az emelkedésre

http://www.portfolio.hu/vallalatok/ki_van_ehezve_a_piac_az_emelkedesre.151322.html

Miközben a fejlett piacok láthatóan ki vannak éhezve az emelkedésre az elmúlt bő másfél hónap lecsorgása után, addig a sokáig erős, az elmúlt héten elgyengülő BUX még mindig nyalogatja a sebeit. Ezek eredőjeként kisebb pozitív nyitással várhatunk, mely után a stabilitás fennmaradása még kérdésés - véli Pap Attila, a Quaestor pénzügyi tanácsadója.
A nemzetközi piacok közül Pap a német DAX-ot emelte ki, mely kitört a csökkenő csatornájából és az 50 napos mozgóátlagát is áttörte 7250 pontnál annak ellenére, hogy a ZEW index a vártnál sokkal rosszabb lett tegnap. A német piac e szintek felett nagyon szépen fest jelenleg.

A magyar piac a tegnapi kereskedés során is bizonyította a gyengeségét, ahol a BUX fontos ellenállása a 200 napos mozgóátlaggal fémjelzett 22 800 Ft-os szinthez köthető. A nagypapírok közül a MOL egy jelentős külföldi alap profitrealizálásának is köszönhetően komolyat zuhant egészen a 21 000 Ft-os támaszáig, melyről van még tere az esés felfelé korrekciójának.

2011.06.21 17:12 A Telekom rózsát, a MOL tövist kapott a befektetőktől

Az OTP ma is az 5800 Ft-os ellenállásával küzdhet, ahol a délutáni mozgások lehetnek a meghatározóak, hiszen órás grafikonon továbbra is csökkenő trendben halad a részvény. A bankpapír fontos támasza továbbra is 5700 Ft.

A Richter kapcsán Pap egy bázisépítést lát 36 000 Ft környékén, melyből elindulva megpróbálkozhat a gyógyszergyártó a 36 500-36 600 Ft-os ellenállás áttörésével, mely várhatóan elsőre sikertelen lesz a tanácsadó szerint. A 35 500 Ft-os támasz felett így könnyen további konszolidáció jöhet. 36 600 Ft felett azonban jelentős tér nyílik meg az emelkedés előtt.

A Magyar Telekom tegnap Orbán Viktor bejelentésének örülhetett, melyet követően estek az állampapírpiaci hozamok. A papír sokat ment tegnap, így ma megtorpanhat a 200 napos mozgóátlagánál, de az egyre szebb technikai kép alapján az 580 Ft felett 600 Ft-ig roboghatna a részvény.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése