Magyar tőzsde

2010. január 30., szombat

"Görögország nem csődöl be, az euróövezetben ilyen nem létezik "




"Egyelőre sikertelennek tűnik a görög és uniós illetékesek nyilatkozatdömpingje, a befektetők még mindig kételkednek a görög tervek tarthatóságában. A költségvetéssel kapcsolatos aggodalmak a részvénypiacra is erőteljesen rányomják bélyegüket. A görög Athex index elszakadva az európai társaktól már hetek óta esik, a kockázatok fokozódásával és a hozamszintek emelkedésével a piac értékeltsége a válság 2008 végi és 2009 eleji tetőzése óta nem látott mélységbe süllyedt.
Csütörtökön Joaquin Almunia pénzügyi biztos a Bloomberg TV-nek jelezte: nem áll fent a görög államcsőd kockázata és Görögország nem hagyja el a monetáris uniót. Görögország nem csődöl be, az euróövezetben ilyen nem létezik - húzta alá Almunia davosi tartózkodása alatt. A pénzügyi biztos azt is kifejtette, hogy semmilyen különleges európai terv nincs Görögország megsegítésére, egyetlen terv van, a költségvetési kiigazítás. "




"Kora este olyan pletykák is keringtek Európában, hogy az Európai Unió valamilyen formában rövid távon Görögország segítségére siet (pénzügyi értelemben), részben ennek reményére zárásra megugrott a görög részvénypiac, a kötvénypiacok is kissé korrigáltak. Az euró azonban egyelőre továbbra is szenved. "

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése