Magyar tőzsde

2014. május 18., vasárnap

- Brókerszem 05 19


A múlt hét folyamán hektikus mozgásokat láthatunk a külföldi a tőzsdéken. Ellenben a hazai tőzsdén egy szűk  sávozós mozgás alakul ki.  A BUX index estében megfigyelhető egy kitörési alakzat, amiből ha sikerülne szignifikánsan kitörni, akkor jelentősebb emelkedésbe kapcsolhatnak a hazai részvények. Ezt feltételezem.

Egy erősebb pozitív elmozdulást várok a MOL részvénytől, mivel pénteken az ominózus  13300 forintos érték felett tudott zárni. Hamarosan osztalékkifizetés lesz, ezért ezen a héten a befektetők fókuszába fog kerülni  a részvény. Emelkedés során a 13700 forint jelenti a következő akadályt, ahol is a 30 hetes MA található. Technikai szemmel nézve a MOL chartját, egy fordított fej-váll alakzatot lehet látni, amiből 14 ezer  forint feletti célárat lehet meghatározni. A 14400 forintnál van a 200 napos MA és a csökkenő csatorna teteje. Hosszabb távon ide várom.

A Richter esetében limitáltabb lehet a mozgástér, mert a 4150-4170 között egy ellenállás található. A 200 napos MA 4030 forintnál jól működik támaszként. A vállalat első negyedéves gyorsjelentése az elemzői várakozásokoz képest jobb lett, azonban nem szabad elfelejteni, hogy  jelentős gazdasági kapcsolatokkal rendelkezik Ukrajnában és Oroszországban. Amennyiben a két ország hazai fizetőeszköze tovább gyengülne és a háborús konfliktus  tovább éleződne , az jelentősen visszavetné a vállalat eredményességét.  Azok akik arra számítanak, hogy rövid időn belül az amerikai piacra fogják dobni a cariprazin nevű a készítményt, sajnos nekik várniuk kell még. Talán az utolsó negyedévben sikerül bevezetni a skizofrén depresszióra kifejlesztett terméket.

   Az OTP-nél a meghatározó szint a 4500 forint, amennyiben ezt áttöri mérvadóbb emelkedés fog kialakulni. Ebben az esetben a 4584 forint, majd a 4885 forint jöhet szóba. Ha a német Dax 30-as index ismét 9800 pontot fogja támadni, akkor az OTP-nél említett utóbbi értékre lehet számítani.

Mtelekom esetében továbbra sem látom a határozott erőt, ezért inkább a 320 és a 330 forint alatti szintek közé ragadhat be az árfolyam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése