Magyar tőzsde

2014. február 16., vasárnap

- Brókerszem 02.17



A hazai piac továbbra sem tud a fejlett piaci hangulattal együttmozogni. Néhány részvény esetében tapasztalhatunk  jelentős elmozdulás, ezek közül érdemes megemlíteni az Mtelekomot, illetve a hetek óta jól teljesítő FHB-t.
A mai  nap folyamán jelentős makroadat nem várható. Amerikában bankszünnap lesz, ezért kis forgalmú kereskedésre kell felkészülni.
Az európai határidős indexek elozo napi kereskedeshez kepest nem mutat elmozdulast, ezert a hazai tozsden sem varok tul nagy mozgast.

Mtelekom:
A pénteki napon végre ismét megrázta magát a távközlési vállalat arra a hírre, hogy a Deutsche Telekom megvenné a szlovák telekomot. A befektetők arra kezdtek el spekulálni, hogy a jelentősen alulárazott Mtelekom is felvásárlási célpont lehet. Erre véleményem szerint nem kell számítani, a szabályozói környezet bizonytalansága miatt.
A jelenlegi kép alapján a 320 forint erős támasz, míg az ellenállása 340 forintnál található. Kisebb visszarendeződésre számítanék a mai nap folyamán.

MOL:
Február 25-én teszi közzé a 4.negyedéves vállalati gyorsjelentését, amitől az elemzők gyenge eredményt várnak. Az INA, a MOL horvátországi leánya a múlt hét folyamán  gyenge eredményt közölt.
Ebben a kedvező külpiaci hangulatban nagyon gyenge teljesítményt nyújt az hazai olajipari vállalat.
A támasz értéket a 13500 forint határozza meg, az ellenállást pedig a 14 ezer forinthoz köthető.
Továbbra is semleges a megítélésem a papírban.
OTP:
A hazai kedvezőbb GDP adat egy kismértékű emelkedést generált a bankrészvény
árfolyamában.            
Azonban átütő erő, hogy a 4230 forintos ellenállási szintet átlépje az árfolyam,  nem volt.
Az Európai Bíróság végső határozata a devizahitelesek ügyében tavasz végére várható.
Addig maradhat a bizonytalanság. Támasz 4150 forint, ellenállás 4230 forint.

Richter:
A múlt hét előtti nagy esés után még mindig nem tudott magához térni a részvény. Azok akik a jelenlegi szinten vásároltak, mert pozitív korrekciót reméltek, azok elunhatják a várakozást, zárhatják a pozícióikat, elindítva ezzel egy további lemorzsolódást.
Támasz 3950 forint, ellenállás 4070 forint. Amennyiben jók az értesüléseim, akkor február 28-án MSCI átsúlyozás lesz, ami akár támaszt adhat a részvénynek. ( a többi blue chipet is érinteni fogja! )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése