Magyar tőzsde

2013. szeptember 22., vasárnap

- Brókerszem 0923


A hétvégi németországi választást  Angela Merkel konzervatív pártja nyerte meg. Ez a hír tovább erősítheti az eurót, de  az EKB kormányzótanácsának finn tagja jelezte, hogy az EKB, amennyiben szükséges, kész megtámogatni a kereskedelmi bankokat kedvező finanszírozású, hosszabb lejáratú hitellel. Ez az információ kiolthatja az euró további erősödését. Magyarországon kedden lesz ismét jegybanki kamat döntő ülés, amely során a jegybank tovább csökkentheti a kedvező világ piaci hangulatnak köszönhetően a jegybanki  alapkamatot.

Fontosabb makroadat mára nem várható. Jelentősebb változás sem az ázsiai, sem pedig az amerikai és európai határidős indexekben nincs. A hazai piacon, ezért a pénteki záróárak körüli nyitásra számítok.

Mtelekom:

Továbbra sincs szignifikáns elmozdulás a telekommunikációs vállalat részvény árfolyamában. A 312 forintos érték támaszként szolgálhat. Ellenállás 320 forint. A múltheti emelkedés annak volt köszönhető, hogy az európai telekommunikációs szektor jól szerepelt.

MOL:

Ennél a papírnál sem látható jelentősebb elmozdulás. Szűk sávkereskedést lehet alkalmazni. A 16000-16400 forint, illetve a 16000 - 16500 forint között zajlik jelenleg a sávozás.

OTP:

Támaszhoz érkezett pénteken az OTP részvény árfolyama. A korábbi emelkedésnek a 61.8%-as fibo szintjéig jött vissza a részvény jegyzése. Kisebb emelkedést el tudok képzelni a mostani szintről, azonban a 4350 forint ellenállásként tornyosul előtte. További esés abban az esetben képzelhető el, ha a 4200 forint alá esik az árfolyam.

Richter:
Továbbra is preferált kategória. Visszaesésben vételeket célszerű keresni benne. Technikailag egy háromszög alakzatban szűkül az árfolyama, amiből hamarosan kitörésre lehet számítani. A kitörési pont a 3750 forinthoz köthető. Támasza a részvénynek a 3600 forintos érték

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése