Magyar tőzsde

2013. szeptember 15., vasárnap

- Brókerszem0916


A múlt héten kedvező hetet tudhat maga mögé a hazai tőzsde. A kedvező nemzetközi hangulat hátán tudott a BÉT emelkedni. A Szíria elleni amerikai katonai intervenció elkerülése segítette a nemzetközi piacokat felfelé.
Ezen a  héten kiemelt figyelemmel fogják kísérni a befektetők az amerikai jegybank a FED kamatdöntő ülését. Akár a jegybank csökkenthet az eszközvásárlási programján, amit a befektetők nem díjaznának. Az elemzők azt gondolják, hogy a FED valószínűleg csökkenteni fogja havi 10 MRD dollárral a kötvény-vásárlási programját.
A mai nap folyamán az Eurózónából és Amerikából is érkeznek makroadatok, aminek mérsékelt hatása lehet a piacunkra.

Az ázsiai piacok jelentős pluszt mutatnak, az amerikai és európai futuresek szintén. A DAX futures ATH-n, ezért a hazai tőzsde is pozitív nyitással reagálhat, ami egész nap fennmaradhat.
Az emelkedés oka valószínűleg az lehet, hogy Barack Obama által támogatott  Lawrence Summers, visszavonta ajánlatát a FED elnöki székére. Helyette a piac által várt a jelenlegi alelnök Janet Yellen lehet a befutó.
Ben Bernake mandátuma január 31-én jár le.


Mtelekom:
Jól teljesített a múlt hét során a részvény. A technikai kép pozitív. A fundamentális kilátások viszont aggasztóak. Egy duplaalj figyelhető meg a chartján, aminek a nyakvonala 320 forintra tehető. Kitörés esetén 330 forint környékén figyelhető meg a következő ellenállási szint. Támasz 310-312 forintnál.


MOL:
Továbbra is élénk figyelemmel követik a befektetők a horvát kormány és az olajipari vállalat erőhúzását. Szeptember 18-án fognak asztalhoz ülni a felek. A tárgyalás kimenetele a MOL árfolyamában változást okozhat.
Pár nappal ezelőtt jelentős forgalmú pozitív elmozdulást produkált a részvény, mivel a MOL érdekeltségébe tartozó Emona Investment Kft. vételi ajánlatott tett a Magnolia Finance Ltd. kötvények 40%-ra. Másnap az Emona Kft. jelezte, hogy visszalép az üzlettől, mert az árfolyama a kötvényeknek jelentősen drágultak.
Erősebb idegzetűeknek ajánlanám a részvényt vásárlásra a 16 ezer forintos szint közelében. Szűk stoppal lehet próbálkozni. Ellenállás 16500 forint, utána a 16700 forint.
Mivel sok befektető távol tartja magát a papírtól, ezért egy kedvező hír vagy akár a nemzetközi hangulat további javulása, gyors emelkedést tudna produkálni a részvényben.

OTP:
A rövid technikai kép kedvező, akár folytathatja az emelkedését is. A 4350 forint átlépése esetén további tér  nyílna meg a részvény előtt. Fundamentumok alapján hosszabb távon inkább csökkenést kéne látnunk . Majd a szerdai FED lépés helyes útra tereli a részvény mozgását.

Richter:
A múlt heti nagy eladásokat a piac felszívta. Aki bízott a részvény emelkedésében, az vett.  Ha nem bízunk a 3750 forintos ellenállás áttörésében, akkor inkább adjon el. Később újra lehet definiálni a vásárlást. Nálam a Richter továbbra is preferált kategória.

A mai nap folyamán minden blue chipnél emelkedésre számítok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése