Magyar tőzsde

2013. szeptember 8., vasárnap

- Brókerszem0909


Izgalmas napokra számíthatunk a héten, mivel az USA kongresszusa elvileg ma dönt a Szíria elleni katonai intervencióról. A piacok azóta váltak bizonytalanná, hogy az Aszad rezsimhez közeli katonai erők, Damaszkusz közelében vegyifegyvert vetettek be a lázadók ellen, amire Amerika válaszul katonai beavatkozást sürget.
Pénteken fontos adatok érkeztek a munkaerő piacról. A  tőzsdék azért  üdvözölték az adatot, mert korábban a FED jelezte, hogy akkor fogja csökkenteni az eszközvásárlási programját, ha a munkanélküliségi ráta 6,5% alá csökken. Pénteken ez az adat 7,3% volt.
Mai nap folyamán kiemelt makroadatra nem kell számítani, ezért inkább a Szíria elleni válaszcsapásra fókuszálhatnak a befektetők.

A hangulat jelenleg pozitív. Az ázsiai piacokat megvették, az európai határidős indexek pozitív nyitás vetítenek előre. Így a hazai piacon is pozitív elmozdulásra lehet számítani, kezdetben.

 
Mtelekom: 

Újabb mobilszolgáltató lépett a piacra a MOL mobil képében. Technikailag a T-mobil hálózatát használják a szolgáltatást igénybevevők.
A hír semleges a vállalat részvényeire nézve.
A technikai kép is semleges. Támasz 305 forint környékén, ellenállás 312 forint.

MOL:
Továbbra sem mutat erőt az olajipari vállalat részvényei. Jelenleg egy beszűkülést láthatunk, amiből hamarosan elmozdulás következhet be.
Támasz még mindig a 15800 forint, ellenállása 16250-350 forintos szintnél húzodik.

OTP:
Egyre gyengébb képet mutat a vállalat részvényei. Ráadásul, ami tovább árnyalja a képet, hogy 4200 forint alatti zárást produkált. További hasonló zárások esetén, 4000 forint irányába fog elmozdulni a részvény árfolyama. Ellenállása a 4200-4220 forinthoz köthető, feljebb a 4330-4350 forintos szint.

Richter:
Top pick lett a hazai piacon ez a részvény. Végre van benne mozgás és forgalom is. Szép emelkedést láthatunk az elmúlt időszakban, mert a befektetők már arra spekulálnak, hogy a részvény visszakerülhet az MSCI indexbe.
Támasz a 3680 forintos szint. Lejjebb egy rés várja a visszatöltését 3660 forintnál.
Fontos ellenállása a 3750 forintos szint. Csökkenésben gyűjteném a részvényt.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése