Magyar tőzsde

2013. július 28., vasárnap

- Brókerszemmel 07 29



Az amerikai indexek a pénteki kereskedésben kisebb plusszal fejezték be  a napot. A szolgáltató és az egészségügyi szektor vezette az emelkedést. Az ázsiai indexek többsége mérsékelt korrekciót mutatnak.  A nemzetközi határidő indexek kisebb mínuszban állnak jelenleg, ezért az gondolom, hogy a hazai tőzsde a pénteki záróárak közelébe nyitnak.
Mai nap folyamán jelentős makroadat, csak délután várható az amerikai ingatlanszektorból. Ma tovább  folytatódik a vállalati gyorsjelentési szezon Amerikában. Ezen a héten az S&P 500-as kosárból 100 vállalat teszi közzé a gyorsjelentését.  Majd még a héten, előzetes eredményt kapunk az amerikai gazdaság Q2 éves növekedéséről is.
A hazai piacunkon az OTP részvény jól tartotta magát pénteken annak ellenére, hogy a külföldi indexek korrekciót mutattak. Amíg a bankpapír a 200 napos MA ( 4503 forint ) felett marad, addig jó eséllyel folytathatja a pozitív korrekcióját. Ellenállás 4650 forintnál, feljebb 4723 forint. Támasz az alsó rés 4455-4462 forint. A rés betöltése indíthat el egy negatív korrekciót.

MOL:
Gyenge teljesítményt mutat a magyar olajipari vállalat. A PKN a MOL  lengyel konkurense a napokban közölte a gyorsjelentését, ami kedvezőtlenül alakult a finomítói árrés szűkülése és a fogyasztás csökkenése miatt.  Talán ezért sem tud a MOL emelkedésbe kezdeni.
Támasz a részvénynél a 16 ezer forint. Ellenállás 16450 forint. Marad a sávkereskedés, de most a két említett érték között.

Mtelekom:
Nagyon gyenge a részvény, nem mutat emelkedésre hajlandóságot.  Továbbra sem foglalkozom kategória.

Richter:
Korrekció zajlik a részvényben. Megtörte a korábbi erős támaszt 3600 forintnál. Kialakult a charton egy úgynevezett duplatető alakzat, aminek a célára 3450 forint környékére mutat. Nagyjából ennél a szintnél van az emelkedő trendvonal is. Nagy valószínűséggel trendvonal közeléből ismét emelkedés kezdődhet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése