Magyar tőzsde

2013. július 14., vasárnap

-Brókerszem 0715



Kedvező hangulatban telt a kereskedés a múlt héten  a részvény piacokon. Az amerikai jegybankelnök Ben Bernanke segítette a piacok emelkedését  azzal a  kijelentésével, miszerint sokáig alacsony maradhat a jegybanki alapkamat .
Mai napon folytatódik az amerikai vállalati gyorsjelentési szezon. A fontosabb vállalatok közül a Citigroup is közzé teszi a második negyedéves számait.

Makro adatok terén néhány fontos adatot várunk.
Ma hajnalban tették közzé a kínai gazdaság második negyedéves GDP adatát. A konszenzusnak megfelelő, 7,5%-os növekedés mutat a kínai gazdaság év/év alapon. Az előző adat 7,7%-os élénkülést mutatott, ahhoz képest a növekedés kicsit gyengült.
Ma reggelre a határidős indexek alapján pozitív nyitás várható, amely hangulat akár egész nap fennmaradhat.

Mtelekom: Technikailag túladott a részvény, de a fundamentumai gyengék. Amennyiben a befektetők az előbbit fogják értékelni, akkor 340 forintig is elmehet. Támasz 320 forintnál.

MOL esetében ismét  fókuszba került MOL-INA korrupciós botrány. Az erről  érkező hírek befolyásolhatják az árát a részvénynek. Továbbra is sávozás van a részvényben 16200-17000 forint között. Jelenleg sáv közepén vagyunk. 

OTP:  Pénteken átlag alatti forgalmat generáltak a befektetők. Óvatosabbá váltak a korábbi hirtelen csökkenés miatt. Akkor a 4900 forint körüli szint nyújtott  támaszt, ami a jövőben is egy jelentősebb szint maradhat. Ellenállás a korábbi tető 5150 forintnál. Érdemes odafigyelni egy esetleges, alacsonyabb csúcsról lefordulásra.

Richter: Erőre kapott a részvény, miután megtörtént a részvény split. A befektetők kedvezően értékelték a tizedelés hírét. Ellenállás a 3700, majd 3730 forint. Támasz 35800 forint.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése