Magyar tőzsde

2013. július 21., vasárnap

- Brókerszem 07 22



Miközben az amerikai indexek újabb történelmi csúcsokat döngetnek, addig a hazai piacunk több sebből vérzik.
Az ázsiai piacok vegyes elmozdulást mutatnak, az európai határidős indexek kisebb pluszban vannak jelenleg.
Amerikából egy fontosabb makroadat várható, ami a használtlakás értékesítésének számát mutatja be. A vállalati frontról több nagy vállalat teszi közzé gyorsjelentését.

Összességében pozitív nyitásra lehet számítani a külföldi piacokon a határidős indexek elmozdulása alapján.
A magyar tőzsdén kritikus a helyzet az OTP vezér, Csányi Sándor sajátrészvény eladásai miatt.
Pénteken hatalmas forgalommal adták ismét az OTP részvényeket, mert kiderült, hogy a csütörtöki nagy eladó Csányi Sándor volt. Pár nap alatt annyit vesztett a vállalat a kapitalzációjából, amelyből az OTP egymaga megoldotta volna a devizahitelesek újabb mentését.
Szerdán fog a kormány döntés hozni az újabb devizahitelesek megsegítését célzó mentőcsomagról, emiatt a bizonytalanság továbbra is fennállhat. Amennyiben a bankszektornak kéne viselnie  a teljes devizahiteles mentőcsomagot , akkor az OTP bankra nézve, mintegy 250 milliárd forint jelentene, ami részvényenként kb. 900 forint.
Múlthét elején a részvény még 5000 forint felett volt, pénteken 4200 forinton zárt. Tehát a legrosszabb forgatókönyvet beárazta a részvény, azonban a bizonytalanságot nem.
A mai napon számítanék még eladásokra a határidős pozíciók fedezetlensége miatt, majd szerdáig kivárás lehet a piacán. Hektikus kereskedésre kell továbbra is berendezkedni.

MOL:
A kedvezőtlen hangulat átragadt erre a részvényre is. Újból akadályt jelentett a 17 ezer forintos ellenállás. Maradt a részvény a 16200-17080 forintos sávban.

Mtelekom:
Erőtlen kitöréssel próbálkozott a telekommunikációs vállalat részvényei pár nappal ezelőtt. A vállalat továbbra is gyenge teljesítménnyel bír. Nem piszkálnám.

Richter:
Ennek a papírnak a legegészségesebb a technikai képe. Pénteken megtörtént a 3600 forintos kitörési visszateszt. Ellenállás 3740-3750 forint, támasz a kitörési szint 3600 forintnál.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése