Magyar tőzsde

2013. április 21., vasárnap

- Brókerszem 04.22



A pénteki kedvező amerikai zárás után, ma reggel jó teljesítményt nyújtanak az ázsiai piacok. Ezért az gondolom, hogy  a hazai tőzsde is a pozitív tartományban fog tudni kezdeni.
Fontosabb makroadat és jelentősebb amerikai vállalati gyorsjelentés ma nem lesz.
A BÉT-ről el lehet mondani, hogy masszívan állta a külföldi piacok esését, gyengélkedését.
Kiemelkedő volt a MOL teljesítménye, az OTP stagnálni tudott, az Mtelekom a közelgő osztalékfizetés előtt rendkívül kedvezőtlen oldalát mutatja, a Richtert viszont nem tudta megtámogatni a gyengülő pályára kerülő forint . Röviden így lehetne jellemezni a hazai vállalatok teljesítményét.
Egy kicsit bővebben:
A MOL lefelé trenddel, aminek a felső határa 16650 forintnál található. Amennyiben ebből sikerülne kitörnie, akkor a következő meghatározó ellenállási szint  a 17100 forint. Támasz 16200 forintnál található.
Mtelekom:
Ahhoz, hogy ismét emelkedést láthassunk a részvénytől, legalább 418 forintos zárást kell produkálnia, ellenkező esetben maradhat a gyengélkedés. A 410 forint támasz. Jelenleg semleges kissé negatív a papír megítélése számomra. Ma talán jöhet egy kis pozitív forduló.
OTP:
Egy úgynevezett fordított fej-váll formáció figyelhető meg a chartján, amiből arra lehet következtetni, hogy felfelé kéne elindulnia a részvénynek. A forgalomnak emelkednie, az árfolyamnak 4600 forint felett kellene lennie ahhoz, hogy később ebből a formációból ki tudjon törni. Támasz 4450 forint.
Richter:
Talán egy duplaalj fog kialakulni, de egy szűkülés jól látható a grafikonján. A 34500 forint feletti értéknél lehet érdekes a részvény, addig marad a semmittevés. Támasz a 33000 forint.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése