Magyar tőzsde

2013. április 28., vasárnap

- Brókerszem 04 29



A BUX index múlt heti  teljesítménye alulteljesítő volt a szektortársaihoz képest. Azt lehet tapasztalni, hogy a kis befektetők egymásnak passzolgatják a részvényeket, a piac mozgató nagy befektetők pedig   távol tartják magukat a hazai részvényektől.

Mai napon fontosabb makroadat várható, illetve számos  amerikai vállalat teszi közzé a gyorsjelentését. Ezért érdemes figyelni a napközben megjelenő híreket, mert piac befolyásoló lehet.

A hazai vállalatok közül az OTP mutatja a legkedvezőbb technikai képet. Igaz, hogy nagyobb elmozdulást nem történt, de egyre közelebb kerül a 4600 forintos kitörési értékhez. érdemes odafigyelni  a részvényre. Támasz továbbra is a 4450 forint körüli szint.

 A MOL nagyon gyenge teljesítményt produkál és egyre közelebb kerülünk a Dana Gas birtokában lévő MOL részvények eladási moratóriumának végéhez. Emiatt elég bizonytalan helyzetben van az olajipari vállalat. A 15650 forintos szint támasz, annak letörésével az esés tovább folytatódhat.
Ellenkező esetben egy duplaaljból fordulhat, aminek a nyakvonala 16500 forintnál található.

Az Mtelekom esetében azok a befektetők, akik azért vásároltak korábban, hogy egy osztalékralliból profitáljanak, már az eladói oldalt erősítik. Idén május 6-án forog utoljára osztalékszelvénnyel a részvény, addig már csak pár kereskedési nap van. Ezért aki nem tart igényt az osztalékra az inkább a kiszállót keresse. Talán a 420 forintos értéket még el tudja érni. Támasz 405 forint.

A Richter esetében  33 ezer forintos szint támasz jelenleg. A 33800 forintos érték fölé kéne kapaszkodnia ahhoz, hogy bizakodni lehessen a további emelkedésben

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése