Magyar tőzsde

2013. április 14., vasárnap

- Brókerszem 04 15



Pénteken negatív hangulat alakult ki az európai, majd az amerikai piacokon is. Az öregkontinens Ciprus felől érkező kedvezőtlen hírek miatt, az óceán túlról pedig a rossz kiskereskedelmi adat váltotta ki. Hatalmas esést szenvedtek el és szenvednek el a nemesfém árak is.
Ma reggelre az ázsiai piacok gyűjtő indexe az MSCI Asia Pacific index, majd 1 %-os mínuszt mutat. Az európai határidők negatív kezdést vetítenek előre.
Mai napon fontos makroadat nem várható, azonban tovább folytatódik az amerikai gyorsjelentési szezon, ezek közül kiemelném a Citigroup-ot.
A múlt heti elemzésemben részletesebben kifejtettem a véleményem a német Dax indexről és amerikai S&P500-as indexről. A véleményem nem változott. Továbbra is azt gondolom, hogy csökkenésnek kell bekövetkezni. A német index már elkezdte, az amerikai index esetében a rövidtávú kép még nem mutat változást. Egy  Elliott ciklikusság figyelhető meg a hosszútávú charton. Idővel a 3 lefelé hullámnak kéne bekövetkeznie.

Mtelekom: 

A technikai kép ennél a részvénynél a legkedvezőbb. A közgyűlés pénteken elfogadta az 50 forintos osztalékot. Ha a külföldi piacokon feszültség alakul ki, akkor véleményem szerint ezt a részvényt nem fogja annyira érinteni. A fordított fej-váll továbbra is jelen van, amiből azt feltételezzük, hogy folytatódhat az emelkedés.

MOL:

Nem egyértelmű a technikai kép. Amíg 16 ezer forint felett van és 17 ezer forint alatt, addig semleges a kép.

OTP:

A részvénytől elvárható lenne az utóbbi idők szárnyalása után egy kisebb visszarendeződés, ami         akár 4400 forint környékére is visszahozhatja az árfolyamot. A 4600 forint feletti többszöri zárás esetén, tovább folytatódhat az emelkedés.

Richter:

Erről a részvényről sem tudok érdemben pozitívumot említeni, marad a kivárás.
A technikai kép alapján inkább felfelé várnám, ha sikerülne végre elindulnia a fordított fej-vállból. Egyelőre semleges a papír megítélése.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése