Magyar tőzsde

2012. november 25., vasárnap

- Brókerszem november26


http://www.quaestor.hu/hu/penzugyek/tozsde/elemzesek/archivum/17720

A nemzetközi piacok a múlt hét utolsó kereskedési napján szépen teljesítettek és végre egy kis pozitív élénkülés kezdett kialakulni a hazai börzén is.
Aztán piac zárás után jött a hideg zuhany, ugyanis a Standard &Poor’s  hitelminősítő egy fokozattal BB-re rontotta a magyar államadósság besorolást.
Kilátásban van a másik két hitelminősítőnél  a Fitch- nél és a Moody’s-nál is az adósosztály besorolás csökkentése, de erről  decemberben  születhet döntés.
Sok jót nem várok a hétfői kezdéstől,  látva  a forint hirtelen gyengülését még pénteken.
Amit fontos még megjegyezni, hogy nemzetközi fronton is hamarosan bekövetkezhet a múlt heti folyamatos emelkedésnek egy korrekciója, ami szintén nem kedvezne a magyar tőzsdének.

MTELEKOM:
Összecsaptak a hullámok a vállalat feje felett. A közműadó 9-11 milliárd forintos elvonást fog eredményezni, ami nehézséget ró a vállalat, amúgy is nehézkes működésére.

Egy leminősítés az állampapír piaci hozamokat emeli, ez nem kedvez a részvénynek, ezért gyengülés várnék. Akár közelítheti a korábbi mélypontot, ami 386 forintnál volt.

 MOL:
Pénteken még úgy nézett ki, hogy duplaaljról fog fordulni és emelkedésbe kezd, de a negatív esemény miatt, hétfőn bejöhetnek az eladók. Fontos szint a 16900 forint a korábbi alj. Ellenállás 17590 forint a 200 napos MA.

OTP:

Pedig pozitív fordulat kezdett kirajzolódni a bankrészvényben, de sajnos a folytatás illetően már szkeptikus vagyok. A 3800 forint támasz. Ennek közelében helyezkedik el a 200 napos MA 3760 forintnál.

RICHTER:
A részvény november 30-án kikerül az MSCI HUNGARY indexből, ezért az utolsó napokon eladó nyomás alatt lehet. Érdemes kivárni, majd gyűjtögetni , mert a vállalat megítélése nem romlott a korábbi napokban, csak a forgalmi kritériumot  nem tudta teljesíteni. Támasz 36500 forint, lejjebb 35400 forint.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése