Magyar tőzsde

2012. november 11., vasárnap

- Brókerszem nov 12

http://www.quaestor.hu/hu/penzugyek/tozsde/elemzesek/archivum/17652
A pénteki napon kialakuló csökkenés után, gyenge emelkedéssel próbálkoztak a nemzetközi tőzsdék .
Három napos esés után elvárható lenne, hogy egy rövid emelkedés következzen be.
Ma reggelre az ázsiai piacok vegyes képet mutatnak, ezért a hazai piacon semleges, előző kereskedési naphoz viszonyítva, nulla %  körüli nyitót várnék.
Amennyiben a ma kezdődő Eurogroup  pénzügyminiszterek találkozójáról pozitív hír lát napvilágot, akkor az támaszt biztosíthat a részvény piacoknak.
Mtelekom: 
Kedvezően teljesített a részvény a múlt héten. Jelenleg a 415 forinttal küzd, amennyiben megerősített támasz lesz ez a szint, akkor tovább folytathatja az emelkedését. Ellenállás 420, majd 425 forint. Támasz 400 forint.

MOL:
 Az olajvállalat részvényei a fals kitörés után ismét erőre kapott és viszonylag a hét második felében jól teljesített. Ezen a héten várható a gyorsjelentése, amitől az elemzők kedvező számokat várnak. Ezért várnék egy spekulációs felhúzást. 18800 forint körüli szint ellenállás, támasz 18300 forintnál. Előbbi áttörése esetén ismét 19 ezer felett láthatjuk. Számítok ennek elérésére.
OTP:
A technikai kép nagyon kedvezőtlen, egy fej-váll alakzat ölt testet. A korábbi Brókerszemben jeleztem, hogy a negatív hangon megszólaló elemzők, önbeteljesedő jóslatokat generálnak a tőzsdéknek. Ez a múlt héten bekövetkezett és várható a folytatása. A német DAX 30-as index hosszútávú emelkedő trendje megtört, ebből következhet, hogy további lemorzsolódás fog bekövetkezni ez a magyar eszközökre is hatni fog. Emiatt is és a gazdaságunk recesszív állapota miatt sem gondolnám, hogy tere lenne felfelé az OTP-nek. Szóval, ha mégis felfelé indulna a következő napokban a bankrészvény, akkor a biztonságos realizálást javaslom.
Richter:
A forint gyengülés kedvező hatással volt a részvényre és a technikai kép is szép. Erős támasz 40 ezer forintnál, ellenállás 41350 forint. Elérhető közelségbe került a 2011 év eleji letörési szint 42500 forint.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése