Magyar tőzsde

2012. november 4., vasárnap

- Brókerszem 11.05

Egy sima, egy fordított kereskedés jellemezte az amerikai tőzsdét, amíg mi zárva voltunk. A VIX hangulat index 5%-ot emelkedett, ami az eladói nyomás miatt pattant. Az alapanyag szektor és a technológiai részvények estek a legnagyobbat. A pénteki befejezést látva, arra lehetne gondolni, hogy a mai napi kezdés a szerdai záró érték alatt indul.
Az ázsiai piacok is kissé gyenge teljesítmény mutatnak, ezért a ma reggeli nyitás a hazai tőzsdén véleményem szerint nulla, kicsi mínusz közeli lehet.
Fontosabb makroadat ma nem lát napvilágot. A G20-csúcs második napját tartják a világ vezető pénzügyminiszterei és jegybankárai, azonban Timothy Geithner amerikai pénzügyminiszter és Mario Draghi az EKB jegybankelnöke lemondta részvételét.
Holnap amerikában elnökválasztás.

MOL: Továbbra is szép a technikai kép. Beszűkülésből elképzelhetőnek tartom a felfelfelé történő kilépést. Az INA horvátországi leányvállalata, kedvező gyorsjelentéssel drukkolt elő.
A 19100 forint átlépésével megnyílhat a tér a 20 ezer forintos szintig. Támasz 18000-18100 forintnál.

MTELEKOM: Meg tudott fordulni az augsuztusi mélypontról, ez köszönhető volt annak is, hogy a vállalat költségmegszorító intézkedéseket hozott. A 410 forint, majd a 425 forint ellenállás. Folytathatja az emelkedést.

OTP: Kedvezőtlen a részvényre a kormány döntése, miszerint átvállalja az önkormányzatok bankonál lévő hiteleit, de diszkonton. Emiatt szerdán a részvény eladó nyomás alá került. A 4230 forint körüli érték ellenállás, a 4080 forint támasz lehet.Az utóbbi elérésére számítok.

RICHTER: A beszűkülésből felfelé próbálkozik kitörni, de ahhoz, hogy ez bekövetkezen, további forgalommal párosuló emelkedésnek kell bekövetkeznie. Szép a technikai kép, viszont a forint kezd visszaerősödni, ami esetleg gátat szabhat az emelkedésnek. A kormány hosszútávú megállapodást írt alá a vállalattal, ami akár táplálhatja az emelkedést.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése