Magyar tőzsde

2012. június 24., vasárnap

- Brókerszem0625

http://www.quaestor.hu/hu/penzugyek/tozsde/elemzesek/archivum/16960

A nemzetközi piacok a múlt hét első felében egy szép emelkedést produkáltak, majd ezt követően egy erős visszaesés után, péntekre ismét emelkedés bontakozott ki. Elvileg ezt annyit jelent, hogy a piacok a kitörést visszatesztelték és mehetünk tovább fel, de ez abban az esetben következhet be, ha a múlt heti tetőpontokat átlépjük.
Ha hosszabbtávú chartokat próbálunk értelmezni, akkor  a májusi letörési szinteket tesztelték vissza az indexek, ezért ha nem tudunk emelkedni, akkor ismét egy nagyobb esés fog kibontakozni.
Tehát egy kettősség van jelenleg a piacokon, amit a következő napok hírei, befektetők döntései fogják a helyes irányt kialakítani.
Az én tippem az emelkedésé lenne, szerény véleményem szerint a múlt heti tetőket fogják az indexek kivenni. Ez talán a héten megrendezésre kerülő EU-s csúcs, majd a július elején induló amerikai vállalati gyorsjelentésnek tudható majd be.

Jelenleg az ázsiai piacok mínuszosak, az amerikai futuresek szintén, ezért várhatóan kisebb negatív nyitó várható a magyar tőzsdén is.

Mtelekom: Pár napja oldalazást mutat a részvény. Talán erőt gyűjt a további emelkedéshez. Támasz 450, majd 445 forintnál. Ellenállás 465 forint.

MOL:  Napos kép alapján duplatető alakult ki, ha letöri a 15800 forintot, akkor célárként a 15 ezer forintot lehet megadni. Viszont ami pozitívum, hogy az olaj pénteken felpattant. Így egyelőre nem számítanék törésre. 16200, majd 16500 ellenállás.

OTP: Pénteken erős eladókra talált a részvény, a 200 napos MA 3530 forint támaszként szolgálhat. A jelenlegi szinten több erős támasz is található, ezért nem gondolom, hogy jelentősebben tudna még esni. 3500, majd 3480 támasz. Ellenállás 3600, majd 3645 forint.

Richter:  Továbbra is oldalazás 36000-37200 forint között.


DAX index napi bontásban:



mtelekom:




mol napos:

mol órás:



otp napos:




otp órás:



Richter:





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése