Magyar tőzsde

2012. június 17., vasárnap

- Brókerszem0618

A piacok mintha már pénteken tudták volna a görögországi kormány választás pozitív kimenetelét.
Az S&P500-as indexnek sikerült 1330 pontos ellenállás fölé kapaszkodnia, a DAX30-as index a 6230 pontos ellenállási szint felett is járt.
Reggelre az ázsiai tőzsdék is erős pluszban vannak, ami köszönhető a választási eredménynek, ugyanis az Új Demokrata párt kormányozhat újra.
Pár napja van a kormánynak koalícióba állnia ahhoz, hogy többségi mandátumot szerezen a 300 fős parlamentben.
Ma kezdődik Mexikóban a G-20 csúcs, ahonnan további kedvező hírek jelenhetnek meg.
Illetve a héten amerikai kamatdöntés is lesz, az amerikai piacok a QE3-at várják.
Ezért ezen a héten akár egy komolyabb emelkedés is kialakulhat a világ tőzsdéin.

A BUX indexnek sikerült a március óta tartó csökkenő trendből kitörnie, ha további támogatottságot kap, akkor a 18 ezer pont kerülhet előtérbe.

MOL: Továbbra is a 15800 forint a fontos támasz, de ennek a törésére nem számítok. Az olaj árfolyamában is pozitív változás alakult ki, ami támogatja a részvényt.
Az első fontosabb ellenállás a 16650 forint, majd a 17 ezer forint. Utóbbi szintek elérését támogatnám.

Mtelekom: Szépen teljesített a részvény péntéken, ezért véleményem szerint egy kis pihenő ráfér. Duplaaljból számított célárat majdnem elérte 465 forintnál. A támaszt 450 forintnál gondolom.

OTP: Szép kitörés sikeredett pénteken a beszűkülésből. A kitörés visszatesztje 3450 forintnál várat magára. A mai napon további emelkedésre számítok, ami 3600 forintig is emelheti a részvényt.

Richter: 36000 és 37200 forint között sávozik a részvény jelenleg. Helyes irány, amerre a kitörés lesz. A duplaalj továbbra is jelen van, de a formációból elvárható kitörés és célár még várat magára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése