Magyar tőzsde

2012. június 10., vasárnap

- Brókerszem0611


http://www.quaestor.hu/hu/penzugyek/tozsde/elemzesek/archivum/16893
Nehéz erre a hétre jóslásokba bocsátkozni, mivel vasárnap ismétlik meg a görögországi választásokat. Emiatt a befektetők idegesek lehetnek a hét második felében.
A múlt hét utolsó napján az amerikai piac szép pluszban tudott zárni, köszönhető volt Barack Obama beszédének. Szombaton Spanyolország pénzügyi segítséget kért az Európai Uniótól a bankjaik feltőkésítésére, ami akár 100 milliárdos nagyságrendű is lehet. A támogatással enyhülhet a feszültség a tőkepiacokon. Az amerikai indexek és a német index is ellenállások előtt tartozkódik, amit ha sikerül feltörni, a magyar piacnak is kedvez. Az S&P500-nál 1340 környékén a DAX30 esetében 6230 pontnál található.
Az ázsiai piacokat erősen megtámogatta a spanyol bankmentés és a kínai növekedést mutató export adat. Az MSCI Asia Pacific index 2 % körüli plusztban.

MTELEKOM:
Az állampapír piacon a nyomás enyhült, ezért a részvény emelkedésbe kezdett. Egy duplaalj formációból tört ki 440 forintnál. Amíg nem zár az előbb említett szint alá, addig technikailag kedvező a kép. Pozitív hangulat esetén 460 forint környékére várnám.

MOL:
A mai napon az ázsiai piacon kialakult pozitív irány miatt, a részvényben pozitív fordulat alakulhat ki, amit az olaj emelkedése is támogat. A charton múlt héten kialakult negatív jelzéseket, a mai nap átszabhatja.
Pénteken minimális mínuszban zárt, ami köszönhető volt az utolsó félórai emelkedésnek. Jelenleg a 16500 forint jelent ellenállást, ezt követően a 16900 forintnál lévő 50 napos MA. Támaszként a 16000-16100 forintos szintet jelölném meg.

OTP:
Továbbra is a 3300 környéke a kulcsszint, amit ha törne elsőre a 3200 forintos szintig csökkenhet. Emelkedésben a 3464 forintos 21 napos MA jelenthet ellenállást, majd feljebb a 3554 forintnál lévő 200 napos MA. Ma az ellenállásokat ostromolhatja  a részvény.

RICHTER:
 A részvényben kialakult egy duplaalj formáció, aminek a nyakvonala 37000 forintnál található. Ezt az értéket kéne áttörnie az árfolyamnak nagy forgalommal, hogy kiteljesedjen a formáció. Támaszként a 36200 forintot jelölném meg.

EGIS:
Érdemes megemlíteni a kisebbik hazai gyógyszergyártó vállalatot, mivel az utóbbi napokban egy emelkedéssel próbálkozik, ráadásul ezt forgalommal teszi. Amennyiben a 15000 forintot átütné, akkor a következő ellenállási szint a 15500 forint lenne. A Richterhez képest az értékeltési szintje alacsony.

Öszegezve: Nagyon kedvező kép alakult ki reggelre a börzéken, ami nyitóban nálunk is érvényesülni fog. Majd véleményem szerint egész nap fentmaradhat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése