Magyar tőzsde

2012. június 3., vasárnap

- Brókerszem 0604

http://www.quaestor.hu/hu/penzugyek/tozsde/elemzesek/archivum/16862

Ritka az olyan helyzet a tőzsdéken, mint amit, pénteken a hazai piacon tapasztalhattunk, szembe ment az árral .
Minek tudható ez be? Annak volt betudható, hogy hétfőn a döntéshozóink szavaznak a jegybanktörvény módosításáról .   Amennyiben meggyőzi az Európai Bizottságot, akkor megnyílt a tárgyalás lehetősége az IMF- vel.
Hétvégén viszont bejelentettek, hogy a hétfői döntést elodázzák. Ha marad a negatív nemzetközi szentiment , akkor a magyar piac felzárkózhat.
A globális gazdasági lassulás, a spanyol bankok feltőkésítése, a magas munkanélküliség és az ingatlanpiac helyzete, Görögországban az államcsőd lehetősége a negatív irányt erősíti.
Jelenleg  az ázsiai piacok erős mínuszt mutatnak, a határidős indexek szintén a negatív nyitót erősítik, ezért a hazai tőzsdén negatív nyitóra számítok.

OTP: szűken 3300 alatt található egy erősebb támasz. Ma támadható lesz ez a szint. Ennek törésével 3200 forintnál találhatunk egy támaszt, majd lejjebb csak a 3000 forint jelenthet menedéket.
Ellenállás 3391 forint 21 órás MA.

MOL: Pénteken  preferált kategória volt, viszont  látva a mai eseményeket, ismét 15 ezer forint alá táncolhat a részvény. 14800 forint csökkenő csatorna alja támasz. 15500 forint ellenállás. Az olaj árfolyama továbbra is lefelé mozog.  

MTELEKOM: Technikailag jól látható a grafikonján egy duplaalj formáció, amiből akár felfelé veheti az útját, de miért is? Ha a piacok megnyugszanak, majd akkor. Addig marad a 415 forintos támasz.
Ellenállást 440 forinton gondolnám.

RICHTER: Ez a  részvény több esetben jelezte előre a piac mozgását, így volt ez most is. Elsőként kezdte az emelkedést. A forint gyengülés kedvez a részvénynek. Támasza továbbra is a 200 napos MA 35716 forintnál.
Ellenállás 36870 50 napos MA, feljebb a 100 napos MA 37117 forintnál állja az útját. A defenzív jellegéből adódóan, nem számítok  esésre .

Összegezve: Negatív nyitó alakulhat ki a délelőtti kereskedésben, ami délutánra akár meg is fordulhat.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése