Magyar tőzsde

2012. április 20., péntek

- S&P500


Az amerikai index 1360 pont alatt törik. Ebben az esetben a fej-váll alakzatból számított célár 1290 pont körül lenne.
Tehát technikailag nézve, akár megismétlődhet a tavalyi helyzet, mert akkor is hasonló formáció alakul ki, amiből jött a letörés júniusban.



Mikor alakulhat ki emelkedés?

Abban az esetben, ha az S&P500-as index 1400 pont fölé tud mászni és kiveszi a márciusi lokális tetőt.
Portfolio.hu-n találtam egy jó cikket , ami a májusi helyzetet értékeli.

http://www.portfolio.hu/vallalatok/kozeleg_a_majus_venni_vagy_eladni_kell_a_reszvenyeket.166043.html

"Ez persze csupán a múlt, jelenleg a részvénypiaci kilátások inkább kedvezőek, a további emelkedést több tényező is támogathatja (olcsó pénz, vonzó értékeltség, növekvő befektetői pesszimizmus, erős vállalati eredmények, amerikai elnökválasztás, stb.) 
Mit tegyünk?

Konklúzióként tehát elmondhatjuk, hogy bár közeledünk májushoz, most a befektetőknek mégsem tanácsos megválni a részvényektől, a bika piacok alatt ugyanis a múltban a tőzsdék a május-október közti időszakban is szép hozamot tudtak elérni. A mostani bika piac ugyan a negyedik évét tapossa már, ami historikus viszonylatban kiemelkedőnek mondható, a piaci szereplők azonban bízhatnak abban, hogy rövid/közép távon a részvényárfolyamok tovább kúsznak majd felfelé. Az elsődleges hajtóerőt továbbra is az olcsó pénz és a hozaméhség jelentheti, ami pánikhangulat hiányában a kockázatosabb eszközök felé tereli a befektetőket. "

FORRÁS: Portfolio.hu

- itt a francia elnökválasztást is kiemelném, mivel valós lehetősége van annak, hogy Nicolas Sarkozy-t váltja a Szocialista Párt jelöltje  Francois Hollande. ( előzetes poll alapján )
Első kör vasárnap zajlik, majd május 6-án jön a következő kör.
Hollande célul tűzte ki az adósság leépítését, míg a németek által elfogadott fiskális paktum, közös euróövezeti kötvény kibocsátás gondolatát ellenezné.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése