Magyar tőzsde

2012. április 15., vasárnap

- Brókerszem 0416

http://www.napi.hu/tozsde/technikai_elemzes/bet.html
http://www.quaestor.hu/penzugyek/tozsde/elemzesek/archivum/16625
Péntek, ami 13-a volt, sokakban babonaságot kelt. Így volt ez a részvénypiacokon is. Szinte egész Európa vörösbe borult. Hiába a kedvező vállalati gyorsjelentések, ennek ellenére a piac nagyobb jelentőséget tulajdonított a rosszabb kínai gdp adatnak és az eszkalálodó spanyolországi pénzügyi helyzetetnek.

Magyarországon a tranzakciós adó bevezetésének terve nyomás alá helyezte a hazai eszközöket. Amennyiben ez bekövetkezik, az a hazai államkasszát 400 milliárd forinttal megtámogatná. Viszont ebben az esetben az Európai Bizottság ismét támadhat minket, ezért az IMF megállapodás tovább csúszhat. Ebből következően, a legnagyobb esést az OTP szenvedte el, több mint 6%-kal csökkent az értéke.

Jövő héten majd 100 amerikai index komponens vállalat teszi közzé a gyorsjelentését. Az eredményekkel kapcsolatban az a helyzet állt elő, hogy az elemzők csökkentették a várakozásaikat, amit így könnyen felül tudnak teljesíteni a vállalatok. Ez a tény azonban nem keltette fel a befektetők vásárlási kedvét a múlt héten. A fókuszban a spanyol államadósság fenntarthatatlan helyzete áll.

A hétfőn reggel negatív nyitást várnék, azonban a nap második felében akár fordulhat a hangulat a túladottság miatt.

OTP:
A január eleji mélypont és a februári tetőpont 61.8%-os fibojáig esett vissza a részvény nagy forgalommal. Elvileg innen akár bekövetkezhet egy pozitív forduló is, viszont a külső környezet nem ezt mutatja. Az emelkedő csatorna alja a 3180 forintos szinthez köthető, ami abszolút támasz. Pozitív fordulat esetén 3540 forintig,  esetleg 3700 forintig emelkedhet.

MTELEKOM:
Az osztalékfizetés előtti pozitív várakozás, egyelőre várat magára. Viszont a bátrabbak próbálkozhatnak ezen a szinten vételekkel. Támasz 540 forint, ha lejjebb akar jönni, akkor a következő szint az 530 forint. Ellenállás 567 forint.

MOL
17888 forintnál hagyta el a részvény a 200 napos MA-t. Technikailag nézve kezd túladottá válni. 17 ezer forint fontos támasz, viszont ha elesne, akkor a 16500 környékére "pottyanhat". Ellenállás a 200 napos MA.

RICHTER
A részvény állta a sarat a nagy esésben, a forgalom is átlag alatti volt. Talán az elemzői vételi ajánlások miatt.
Támaszként a 36200 forintot, illetve a 36540 forintot a 100 napos MA-t jelölném meg. Ellenállásnak pedig a 38 ezer forintot mondanám.

Konkrét chartok:

MOL:
MTELEKOM:


OTP:

RICHTER:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése