Magyar tőzsde

2012. március 4., vasárnap

- 0305 brókerszem

Továbbra is meghatározó szintek előtt mozognak a fontosabb indexek. Az S&P500 az 1370 pontot kell, hogy szignifikánsan áttörje, a DAX30-nak pedig a mágikus 7000 pontot. Az EKB által múlthéten bejelentett likviditásnövelő intézkedésnek pozitív üzenete kell, hogy legyen, mivel a bankok friss forráshoz jutottak.
A hírre a Goldman Sachs lépett és felminősítette az európai bankszektort. A mai napon emiatt a bankrészvények jó szereplésére számítok.
A hazai bankpapírunk a 200 órás MA előtt zárt be pénteken. Hétfőn ezt jó eséllyel lépheti át és a korábbi tető felé veheti az irányt 4170 forintig.
A MOL részvény a gyenge oldalát mutatja. Nagyobb elmozdulásra csak a 19600 forint átlépése után számítok. Ha eladókra talál, akkor a 18600 forint alatti zárás rontaná el a technikai képet. Számomra semleges a papír megítélése.
"Drága" telekommunikációs részvényünk elfáradt a 600 forint közelébe.A magas állampapírpiaci hozamok és a 4. mobilszolgáltató piacra lépése elbizonytalanította a vevőket. Pedig a zászlóból mért célárat 615 forintnál, még nem csinálta meg. Konszolidáció során 560 forintnál gyűjteném.
Richter ismét megtorpant a 40 ezres szint előtt, viszont amíg nem zár 38 ezer forint alá, addig pozitív üzenete van a chartnak. A cariprazin forgalmazása, majd csak 2014- től fog elkezdődni, ami még odébb van. A további felhajtóerőt a forint gyengülése, illetve további piaci optimizmus adhat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése