Magyar tőzsde

2012. március 11., vasárnap

03.12. - BRÓKERSZEM

http://www.quaestor.hu/penzugyek/tozsde/elemzesek/archivum/16480
Fontosabb makrogazdasági események nélkül fog telni a hétfői nap, ezért a hangulat fogja majd meghatározni a piac irányát.
A nemzetközi indexekben a múlt hét eleji nagy esés után többnapos emelkedés bontakozott ki, ami a hétfői napon egy oldalazásba vagy kisebb korrekcióba mehet át, véleményem szerint.
A német DAX Index esetében a 7000 pontos szint továbbra is nagyon nehéz ellenállási szintnek tekintendő, míg az S & P 500 - nál ugyanez a jelentős ellenállási szint 1380 pontnál van.
Tavaly december 21-én az ECB által bejelentett LTRO1 után kialakult analógia alapján a következő napokban egy enyhe korrekciónak kellene bekövetkeznie a német piacon, ami hatással lehet a magyar részvény árakra is.
Magyar vonatkozású hír, hogy kedden fog az ECOFIN dönteni az országnak szánt kohéziós keretről.
Erre vonatkozóan elsődleges információk már hétfőn is nyílvánosságra kerülhetnek, amelyek a magyar piacra vonatkozóan piacmozgató hatással lehetnek.

OTP
Enyhén pozitív képet mutat a chartja, az árfolyam jó esetben 3880 Ft-ig emelkedhet.
Támaszszint: 3.770 ( 50 napos MA ), illetve a korábbi alj, 3650 Ft-nál. Szűk mozgásra lehet számítani a papír esetében.

MOL
Technikai kép pozitív, újból a korábbi fej-váll alakzat nyakvonala fölé húzták 18800 Ft-nál, addig, amíg ezen szint fölött van, pozitív a kép. A részvény lefelé álló ékből felfelé tört ki, amelynek célára 20000 Ft környékén található. Ahhoz, hogy ezt a szintet elérhesse forgalomra van szükség. 19500 áttörésével, a 20000 Ft-os érték elérhetővé válik.

RICHTER
Richterben a januártól tartó emelkedő trend megtört, gyenge a részvény. Kedvező beszállási pontot a 36100 Ft körüli érték jelentené, amely a 100 napos MA is egyben. Abszolút támasz a 35500 Ft-os szint, amely a 200 napos MA. Felfelé pedig az ellenállás a 38000 Ft-os érték.

MTELEKOM
Januártól tartó emelkedő trendvonalon ül a részvény, amennyiben innen tud fordulni, akkor ismét megpróbálkozhat az 590-600 közötti tér tesztelésével, letörés esetén 555-560 körül erősebb támasza van részvénynek, ott vételekkel lehet próbálkozni.

Ma reggelre az ázsiai piacokat tömörítő MSCI Asia Pacific index csökkenést mutat. Kínában az export lassulása, Japánban a fogyasztó bizalmi index mutat visszaesést. Az amerikai és európai futuresek is negatív tartományban mozognak, ezért enyhén negatív nyitásra számítok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése