Magyar tőzsde

2012. március 25., vasárnap

- Brókerszem március 26

http://www.quaestor.hu/penzugyek/tozsde/elemzesek/archivum/16532

Pénteken az amerikai és az európai piacnak is sikerült a pluszos zárás, ami támogatta a magyar tőzsdét.
Heti teljesítményben az S&P 500- as index kevesebb mint 1 %-ot csökkent, a német DAX  pedig több mint 2%-ot esett. Utóbbi a kínai gazdaság lassúlásával magyarázható.
A héten negyedéves zárás lesz ( ilyenkor magasabb záróárak alakulhatnak ki az alapkezelők tevékenységének köszönhetően), illetve április elején ismét kezdődik az amerikai gyorsjelentési szezon, ami tovább táplálhatja a bikát a piacon.
A német DAX 30-as index napi felbontású charton, egy úgynevezett kalapácsgyertyával fejezte be a napot, ami ígéretes a pozitív folytatást illetően.
Mai napon délelőtt a német IFO gazdasági hangulatról kapunk információt, majd délután az ECB elnök Mario Draghi fog beszélni.
Magyar vonatkozásban  kiskereskedelmi adat lát napvilágot, holnap pedig az MNB tart kamatdöntő ülést.

Mtelekom: A múlt héten azt lehetett mondani róla, hogy az 570 forintos szint megtartotta, de igazi erő a nagy emelkedése óta nincs benne. Pénteken próbálkozott egy erősödéssel, de ez kifulladt. Ahhoz, hogy emelkedni tudjon a részvény az 580 forintot kell átlépnie.

MOL: Bíztató a technikai kép, de a 19600 forintos ellenállás még előtte van. Pénteken a forgalom gyenge volt, így nehéz lesz áttörnie ezt az értéket. Támaszt 18800 forintnál határoznám meg.

OTP: Az 50 napos MA megfogta a pénteki napon a részvény esését 3770 forint környékén, majd a pozitív forduló segítette a papír napi maximimon zárását. Amerikában is nagyon jól szerepeltek a bankrészvények, ami erőt adhat a pozitív folytatásnak. Ellenállást 4 ezer forinthoz kötném.

Richter: Többször előrejelző volt a részvény hangulat tekintetében, úgy gondolom, hogy most is így van.
Ha sikerülne megbirkóznia a részvénynek a 39 ezer forintos szinttel és ezt forgalommal tenné, akkor támadhatja a múltkori lokális szintet 40 ezer forint közelében. Támaszt 38 ezer forintnál jelölném meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése