Magyar tőzsde

2012. február 26., vasárnap

- Brókeszem 0227

http://www.quaestor.hu/penzugyek/tozsde/elemzesek/archivum/16408
Az amerikai S&P500-as index és a német DAX index ellenállás közelében tartozkódik, amennyiben sikerülne ezeket a szinteket átlépni, abban az esetben támogatást biztosítana a magyar piac számára. Előzőnél az 1370 pont, utóbbinál a 7000 pont jelent akadályt. Támaszként az 1350 pontot és a 6800 pont szolgál.
Pénteken az amerikai 3 fő meghatározó indexből 2 pluszban zárt, míg a Dow Jones kicsi mínuszt könyvelt el.
Szektor szinten a defenzív szektorba volt érdemes fektetni. Ebből is az látszik, hogy a piacokon a kivárás és inkább a biztonságos eszközök keresése dominál.
Hétvégén G-20 találkozón körvonalazódott egy 2000 milliárd dolláros mentőöv a bajba került országok számára. Ezt a csomagot az IMF és az európai mentőalappal hoznák létre április végéhez közeledve. Viszont az utóbbi esetében Németországnak nagyobb vállalást kellene biztosítania.
Tavaly gondolom emlékeznek arra, amikor Dél-Korea és Észak- Korea között katonai konfliktus alakult ki.
Február 27-től-március 9-ig katonai hadgyakorlatot fog tartani Dél-Korea és Amerika, erre Észak-Korea szent háborúval fenyegetőzik.
Szerdai napon az ECB további likviditást fog pumpálni a bankoknak. Tavaly december 21-én hasonlót jelentett be, ekkor az indexek hatalmas emelkedést produkáltak. Rövid távon a mostani  bejelentés is támogatást adhat a piacoknak.
Mtelekom: Továbbra is szép a chartja, főleg úgy, hogy a múltkori 590 forintos tetőt kivette pénteken a részvény. Korábban kialakult egy zászló formáció, amiből 615 forintos célár mérhető. Támaszként az 570 forintot jelölném.
MOL: Erőtlen egyelőre a papír. 18700 forint alatt negatívvá válik a kép, akkor egy erősebb esés is kialakulhat a fej-váll technikai formáció miatt. Ellenállást a 19500-600 forintnál jelölném meg.
OTP: Erősnek tetszik a részvény, főleg azért is mert sikerült a 200 órás MA felett zárnia. További emelkedés esetén célba veheti a 4170 forintos korábbi ellenállást. Támaszt 3850-nél jelölném meg.
Richter: Amíg 38ezer felett tud zárni, addig nincs baj a papírral. Márciusban pozitív hírt kaphat az egyik készítményével kapcsolatban. Ebben az esetben közelítheti az árfolyam a korábbi tetőt 39800 forintnál.
Jelenleg erőtlen a vállalat részvénye.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése