Magyar tőzsde

2012. február 19., vasárnap

- Brókerszem 0220

http://www.quaestor.hu/penzugyek/tozsde/elemzesek/archivum/16373
Külföldi piacoknak sikerült új éves csúcsra járniuk pénteken, viszont a magyar tőzsde nem követte le a nemzetközi hangulatot.
Az ázsiai piacok emelkednek, miután Kína ismét vágta a bankok tartalékrátáját.
 Az olaj árfolyama erős emelkedésbe kezdett, ugyanis egy iráni hadihajó átkelt a Szuezi-csatornám és behatolt a Földközi-tengerre.
 Hétfőn dönt az Eurogroup Görögországnak szánt második mentőcsomagról. Amennyiben megszavazásra kerül, akkor egy időre elfelejteti a befektetőkben a csőd rémképét.
Azért a piaci reakcióra kíváncsi leszek, mert akár lehet "sell on news"- hírre eladni, ellenkező esetben a német tőzsde felmászhat a 7ezres magasságokba, aminek támogatnia kellene a magyar piacot is.
A MOL gyengélkedik jelenleg, de a 18800 forintos szint támaszt jelent. Támasz törése esetén markáns esés alakulhat ki, egy fej-váll alakzat miatt. A részvénynek a 19600 forintot kéne átlépnie ahhoz, hogy pozitív kép alakulhasson ki.
Mtelekom: Pénteken gyönyörű rallit produkált a részvény. Véleményem szerint rövid időn belül elérheti a 600 forintos értéket. Az elemzők kedvező gyorsjelentést várnak, ennek köszönhető az emelkedés. Esésben vételeket keresném. Támasz 550 forint.
OTP: 3850-4115 forintos sáv alakult ki. További pozitív nemzetközi hangulat esetén, inkább felfelé várnám.
Richter: Továbbra is emelkedő trendben mozog az árfolyam, még mindig egészséges képet mutat a chartja.
Trend törése kb. 36800 forint alatt következne be. Hétfőn kialakulhat benne egy emelkedés, ami 38400 forint felett lenne átütő.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése