Magyar tőzsde

2012. február 12., vasárnap

- Brókerszem 02.13

http://www.quaestor.hu/penzugyek/tozsde/elemzesek/archivum/16326
Az S&P hitelminősítő ismét akcióba lépett a januári olasz leminősítés után, ugyanis hétvégén 34 olasz bankot vágott meg.
A görög parlament vasárnap megszavazta azt a megszorító programot, ami a görög lakosság számára, rendkívül megterhelő lesz.  Ennek fejében szerdán az EU pénzügyminiszterei jóváhagyhatják az általuk ígért második mentőcsomagot.
Pénteken az amerikai piac is alkalmazkodott az európai viszonyokhoz, így mínuszban zárta a napot. Legrosszabbul az alapanyag és a pénzügyi szektor szerepelt.
Az ázsiai piacok ma reggelre  pluszban vannak. Az EUR/USD 1.32 felett, amerikai határidők szintén pluszosak a görög parlamenti döntés miatt.
Véleményem szerint a magyar piac is pozitív tartományban fog nyitni, figyelmen kívül hagyva az S&P hitelminősítő lépését.
Az OTP miután a korábbi rangeből megcsinálta pénteken a célárat, ezért a range alját jelölném meg ellenállásként, ami 4035 környékén található. Amennyiben ezen szint fölé kerül, akkor ismét a 4035-4170 körüli sávot járhatja be a papír. Fontos támasz 3800 forintnál található.
MOL: Napos grafikont nézve csatorna tetőről fordult le a részvény. A csatorna alja a jelenlegi értéktől messze van. 19600 forint ellenállás jelent, következő szint kereken a 20 ezer forint . Fontos támasz 18800-nál található.
Mtelekom: Érdemi elmozdulás nem történt a részvényben. Támasz a 200 napos MA 528 forintnál.
Felfelé ellenállás 540 forintnál található.
Richter: Erős korrekcióba kezdett a részvény, viszont ezt fel lehet fogni egy kitörési visszatesztnek. 37ezer forint támaszt jelenthet, viszont abszolút támaszt 36500 forintnál látok. Ma fordulót várnék a papírtól, akár 38 ezer fölé is mehet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése